Finom tésztaételek
hirdetés
Sokszor nem tudják a háziasszonyok, hogy mit is főzzenek a családnak, most adunk pár ötletet, hogy milyen egyszerű, de laktató tésztaételekkel lephetik meg a családot. Kövessétek az elkészítési módot és nem lesz probléma.
Az első étel a széles metélt kápiapaprika-mártással és pirított kolbásszal. Ehhez szükségünk lesz: 50 dkg széles metéltre, 1 pár debreceni kolbászra, 0,2 dl olajra, fél csokor snidlingre, 2 darab kápia paprikára, fél teáskanál étkezési keményítőre, 1 dl húsleves alaplére. Elkészítés: Süssük meg a paprikát a 180 fokra előmelegített sütőben, majd papírral letakarva pihentessük, aztán húzzuk le a héját. Magozzuk és erezzük ki, majd turmixoljuk össze az alaplével. Tegyük kis lábosba, majd sűrítsük be a néhány ek hideg vízben csomómentesre kevert keményítővel. Forraljuk 1/2 percig, majd sózzuk meg ízlés szerint.Főzzük ki a tésztát a csomagoláson megadott utasítás szerint. A felhevített olajon pirítsuk a felkarikázott kolbászt 2 percig, majd vegyük ki. A visszamaradt zsiradékot keverjük a paprikás mártáshoz. Forgassuk össze a kolbászt a paprikás mártással és a főtt tésztával. Kínáljuk apróra vágott snidlinggel.
hirdetés
Próbáljuk ki a spenótos cukkinis lasagne-t is. Ehhez szükség lesz: 1 kg spenótra, 6 evőkanál olivaolajra, 4 gerezd fokhagymára, sóra, borsra, szerecsendióra, 4 dkg vajra, 4 dkg lisztre, 7 dl tejre, 2 db cukkinire, 3 darab paradicsomra, 20 dkg feta sajtra és 10 dkg reszelt sajtra. Elkészítésekor kövessük a lépéseket: 1. Mossunk meg 1 kg spenótot, vágjuk kisebb darabokra, és pároljuk az olívaolaj felén, amíg összeesik, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és pároljuk még pár percig. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Futtassuk meg a vajon a lisztet, majd fokozatosan engedjük fel a tejjel, és keverjük csomómentesre. Sózzuk meg a mártást, majd keverjük hozzá a spenótot.A cukkinit és a paradicsomot szeleteljük fel, a cukkinit pirítsuk meg a maradék olajon.A lasagne tésztát alaprecept szerint készítsük el, nyújtsuk vékonyra, és vágjuk kb. 15 × 8 cm-es darabokra, majd rétegezzük tűzálló edénybe a spenótos szósszal, a paradicsommal, a cukkinival és a fetával együtt.A tetejére szósz és a reszelt sajt kerüljön. Süssük 180 fokos sütőben kb. 45 percig.
Kóstoljuk meg a spenótos tejszínes metéltet is. Hozzávalók: 30 dkg spenót, 3 darab újhagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, 5 dkg vaj, 20 dkg széles metélt. Elkészítés: A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, és vágjuk fel ízlés szerint. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát pedig vágjuk fel apróra.Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk pár percig, hogy kellően összeessen. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és futtassuk meg egy kicsit az újhagymával. Végül adjuk hozzá a felcsíkozott spenótot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Keverjük alaposan össze, majd félig lefedve a serpenyő tetejét, pároljuk kb. 10 percig. Közben többször keverjük meg, nehogy lekapja a spenótot.Amikor a spenót már kellően megpárolódott, vegyük ki a felét, majd adjuk hozzá a tejszínt, és botmixerrelpépesítsük. Ezután a spenótos-tejszínes pépet öntsük hozzá a megmaradt párolt spenóthoz, majd kevergetve főzzük pár percig. Amennyiben szükséges, ízesítsünk utána.Közben a széles metéltet főzzük ki enyhén sós vízben. A készre főtt tésztát rögtön tálaljuk.
Ezek a tésztaételek jól lakatják az egész családot.