Szendvicskrémek és hasonló finom falatok
hirdetés
A hosszú, hideg téli hidegben bizonyára mindannyiunk vágyik a finom, meleg ételekre. Vágyunk a meleg napsütésre, a tavaszra, amikor végre rohanhatunk a zöldbe egy pokróccal és egy igazi túlélő hátizsákkal, hogy kint a friss levegőn jóízűen falatozhassunk a csobogó is patak mellett, a madárcsicsergés alatt.
Bár néhány hetet, hónapot még kell várnunk erre az időre, de tervezni már lehet és megannyi ínycsiklandó szendvics receptet is ki lehet addig kísérletezni. Ha unjuk már a bolti felvágottakat, kolbászokat, magunk is készíthetünk otthon finom falatokat, melyekből aztán finom lakomát csaphatunk, miközben hallgatjuk az ébredező természet halk neszét. Az alábbiakban vázolt finomságok mellé kötelez a sok zöldség és a friss, ropogós héjú kenyér. Aztán készüljünk, mert a tavasz biztosan itt lesz.
hirdetés
Tonhalkrém
Hozzávalók listája nem túl hosszú, ám az íz annál meggyőzőbb lesz: 1 tonhalkonzerv, 1 kis fej hagyma, 1 főtt tojás, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál mustár, só, bors, citromlé.
Az elkészítéshez sem lesz sok időre szükségünk, mindössze néhány perc és kész is a igazi finomság. A hagymát és a tojást lereszeljük, hozzáadjuk a tonhalkonzervet, és a többi hozzávalóval együtt krémesre keverjük. Citrommal és hagymaszeletekkel tálaljuk, és elengedhetetlen a friss, ropogós kenyér, de pirítóssal is kínálhatjuk.
Túrós szendvicskrém
Itt a hozzávalók listája egy kicsit hosszabb, de nem sokkal. 25 dkg tehéntúró, 2 kisebb szál sárgarépa, 2 kisebb ecetes uborka, 2 főtt tojás, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál ételízesítő, ha kell még kevés só és bors.
Elkészítés: A túrót villával áttörjük, a sárgarépát, uborkát, tojást, lereszeljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Friss kenyérre kenve, zöldségekkel fogyasztjuk. Ez az étel nagyon egészséges, és ami még fontosabb még isteni finom is.
Pácolt csirkemellnyársak
Hozzávalók: 1 nagy csirkemell filézve, vöröshagyma, piros kaliforniai paprika, fapálcikák, a páchoz: 1 dl olívaolaj. 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál vörösbor, 2 gerezd zúzott fokhagyma, ½ evőkanál oregánó.
Elkészítés: A páchoz valókat egy tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a kockára vágott húst, és két- három órára hűtőszekrénybe tesszük. A hagymát és a paprikát nagyobb kockára vágjuk, majd a hússal együtt a fapálcikára tűzzük úgy, hogy a hús után váltakozva paprika és hagyma következzen. Megsózzuk, grillező rácsra helyezzük, lefedjük és közepes tűzön kb. 20 percig grillezzük. Míg sülnek a nyársak, a maradék páclével locsolgatjuk. A nyársakra gombát, esetleg egyéb zöldséget és másfajta húst is tűzhetünk.
Zöldséges tésztasaláta majonézesen
Hozzávalók: 1 csomag tészta, 1 kígyóuborka, 4-5 db paradicsom, 15-20 dkg csemegekukorica, 25 dkg préselt sonka, abból is a füstölt, majonéz, ketchup, joghurt, vagy tejföl 1 dl, kevés só, bors.
Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A zöldségeket memossuk, az uborkát meghámozzuk, majd mindent nagy kockákra vágyunk. Ha fagyasztott kukoricánk van, pár percre lobogó vízbe dobjuk, hogy kiengedjen. A sonkát szintén kockákra vágjuk, majd a zöldségekkel együtt kifőtt és kihűlt tésztához kavarjuk. Elkészítjük az öntetet: a majonézt, a ketchupot és a joghurtot összekeverjük, ráöntjük a tésztasalátára, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Hűtőszekrényben lehűtjük, hidegen tálaljuk. Magában is fogyaszthatjuk, de grillezett húsokkal, grillezett sajttal, vagy zöldségekkel tálalhatjuk.
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk!
Képek: glamouronline.hu és mindmegette.hu