Kaviáros piskóta és más csemegék
hirdetés
Cikkünkből megtudhatod a kaviáros piskóta pontos receptjét és annak elkészítési módját is pontosan leírjuk. Ha van kedved még a másik két remek receptünket is próbára teheted!
A kaviáros piskótához 8-1O személyre a következőkre lesz szükség: a tésztához 5 tojás, 6 evőkanál liszt* 5 evőkanál tej* 1 csapolt teáskanál só* a töltelékhez 2 doboz (1O dkg) kaviár * 10 dkg vaj * 1 kis fej vöröshagyma * 1 dl tejföl * 1/2 citrom leve * 1 mokkáskanál só: a tepsihez vaj es liszt
hirdetés
Előkészítése: A tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjékből kemény habot verek. A tojássárgájákat a sóval és a tejjel habosra keverem, hozzáadom a lisztet, végül óvatosan beledolgozom a kemény tojáshabot. A tepsit vastagon kivajazom és megszórom liszttel* majd elkenem benne a tészta masszát Előmelegített forró sütőben kb. 10-12 percig sütöm. A piskótát megvizezem, de alaposan kicsavart tiszta asztalkendőre bontom, és nagyon szorosan feltekerem. Teljesen kihűtöm, közben megkeverem a tölteléket.
A vajat habosra kavarom a tejföllel kevés sóval, citromlével és a reszelt vöröshagymával, majd belekeverem a kaviárt is, de nagyon óvatosan, nehogy a szemek szétpattanjanak, A tésztára rákenem a kaviáros krémet és összecsavarom. Kissé lelapítom a tekercset, hogy a felesleges levegő eltávozhasson belőle, és alufóliába csomagolva egy napra a hűtőszekrénybe teszem. Tálalás előtt jó éles késsel felszeletelem.
Gyömbéres-mazsolás hústekercs
Hozzávalók 6 személyre: 5O dkg sovány sertéscomb *1 tojás* 1 zsemle + 05 dl tejföl * 0,5 dl vörösbor * 5 dkg mazsola * 1 kis fej vöröshagyma a 1 evőkanál olaj * 1 púpozott teáskanál só és 1 teáskanál mustár * 2 gerezd fokhagyma * 1 mokkáskanál fekete bors *1 púpozott mokkáskanál őrölt gyömbér * kevés zsemlemorzsa.
Előkészítése: A húst csigavonalban úgy vágom fel, hogy egy nagy lap legyen belőle, és sóval meghintem. A zsemlét apró kockákra vágom és a lejszín meg a bor keverékével lelocsolom. Jól átforgatom, hogy mindenütt érje a folyadék Ezután szétmorzsolom majd mély tálba rakom, hozzáadom a tojást, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát és az összes fűszert. Végül a megmosott mazsolái is belekeverem. A masszát addig gyúrom-gyömöszölöm, amíg az összes folyadékot fel nem veszi. Ha szükséges, kevés zsemlemorzsával sűrítem.
Elkészítése: A masszát egyenletesen felkenem a húslapra, és a húst szorosan összegöngyölöm. Alufóliába csomagolom, és forrásban lévő sós vízben 40 percig főzöm. Félidőben a tekercset megfordítom. A lében hagyom kihűlni, majd átcsomagolva jól lehűtöm, és felszeletelve tálalom. Melegen is pompás.
Rokfortos töltött uborka
Hozzávalók: 1 nagy és hosszú kígyóuborka *-1 csokor zöldhagymaszár * 5 dkg juhtúró * 5 dkg reszelt márványsajt * 1 zöldpaprika* 1 kemény paradicsom * 1 dl sűrű tejföl *o.5 dl majonéz * ízlés szerint só és őrölt fehér bors * a tálaláshoz salátalevelek
Előkészítőse: A megmosott kígyóuborkát hosszában félbe-, keresztben négybe vágom, így összesen 8 darab lesz. Az uborkák belsejét kikaparom. Az uborkaforgácsot összeaprítom. A megmosott zöldpaprikát és paradicsomot egészen apró kockákra vágom. A megmosott zöldhagymaszárat vékony metéltre vágom. A megmosott salátalevelekkel négy tányért kibélelek. Az uborkaforgácsot összekeverem a reszelt márvány sajttal, a villával szétnyomkodott juhtúróval, a majonézzel és a tejföllel, majd hozzáadom a zöldpaprikát, paradicsomot és a hagymazöldet- Sóval és őrölt fehér borssal fűszerezem, végül a kivájt uborkákat jól megpúpozom a töltelékkel. A szárazra törölt salátalevelekre 2-2 töltött uborkát helyezek.
Forrás: finomreceptek.hu