Készítsünk karneváli koktélokat!
hirdetés
Hivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába.
Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.
hirdetés
Tavaszváró virágcsokor
4 cl Finlandia Blackcurrant Vodka
1 cl grapefruit likőr
1 cl meggyszirup
1 cl limelé
10 cl licsilé
Díszítés: ehető virágok, menta és ribizli
Elkészítés: Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba töltjük.
Karneváli őrület
2 cl Finlandia Cranberry
1 cl zöldalma likőr
1 cl áfonyaszirup
3 cl tejszín
Díszítés: citromhéj reszelék, áfonya és ehető virágok
Elkészítés: Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba töltjük.
Farsangi kavalkád
4 cl Finlandia Classic Vodka
1 cl alma likőr
1 cl almáspite-szirup
0,5 cl fahéjszirup
5 cl madártej
Díszítés: fahéj reszelék és ribizli
Elkészítés: Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött koktélos pohárba töltjük.
Szöveg, fotó: Red Lemon Media