Iskolakezdési szendvicsinspirációk
hirdetés
Szendvics szendvics hátán? Bizony egy idő után a gyerek is megunja, ha mindig ezt húzza ki az iskolás táskájából. A Gallicoop ötletes szendvicsmegoldásaival azonban élvezhetőbb és izgalmasabb lesz az iskolai falatozás.
Kisautó pulyka mellsonkával
hirdetés
Hozzávalók: 1 kis bagett, 3 szelet Gallicoop Ínyenc pulyka mellsonka, 1 szelet sajt, salátalevél, 3 szem koktélparadicsom, 1/3 kígyóuborka, vaj, 5 db fogpiszkáló
Az uborka végéből levágunk egy 4 centis darabot. Az uborka vastagságának megfelelő lyukat vágunk a bagett tetejébe. A bagett alsó részét megvajazzuk, mehet rá saláta, sajt és sonka, majd a bagett lyukas teteje. A lyukba beleillesztjük az uborka végét, majd a tetejébe paradicsomot szúrunk.
A kerekekhez fogpiszkálóra húzunk 1-1 vastagabb szelet uborkát és egy fél paradicsomot, majd a járgányhoz erősítjük.
Májkrémes madárka
Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 csomag Gallicoop Nagyi májas, tojás, pritamin paprika, saláta
A kenyeret gazdagon megkenjük Nagyi májassal, majd a tojáskarikákból és feketeborsból szemet formázunk, a paprika csücske lesz a csőre, a saláta pedig a bóbitája.
Májas-sonkás kígyó
Hozzávalók: 4 szelet kenyér, 1/3 kígyóuborka, 1 keménytojás, 1 csomag Gallicoop Nagyi májas, 3 szelet Ínyenc pulyka mellsonka, salátalevél, 1 szem fekete olajbogyó
A kenyeret, sonkát, tojást és uborkát egyforma szeletekre vágjuk. A kenyér és a soka formázásához nagy segítség egy köralakú sütikiszúró. A kenyereket megkenjük májassal, teszünk rá sonkát, majd egy hurkapálcára vagy sasliknyársra sorban felhúzzuk a min szendvicseket, uborkát, tojást. Az elejére egy nagyobb darab uborka kerül, ebbe szúrjuk a félbevágott olajbogyó szemeket és a sonkából formázott nyelvet.
Pulyka mellsonkás bárányka
Hozzávalók: 2 szelet Gallicoop Ínyenc pulyka mellsonka, 2 szelet toast kenyér, 1 ek tejföl, 1 szelet Gouda, 2-3 zöld lollo levél saláta, 2 szem feketebors
Az egyik szelet kenyérből kört vágunk, a sajtból és a sonkából füleket és orrot formázunk.
A nagyobb szelet kenyeret megkenjük tejföllel, arra kerülnek a salátalevelek, a sajt és a pulyka mellsonka. Ráhelyezzük a kerek kenyérszeletet, majd az előre megformázott elemekből kialakítjuk a bárányka arcát.
Curry-s pulykaburger
Hozzávalók: 50 dkg pulyka darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek curry, 1 tojás, 1 ek zabpehely, humusz, szárított paradicsom, koriander
A húshoz a hozzávalókat összekeverjük, majd kisütjük. A hamburgerbucit megkenjük humusszal, rátesszük a húst, a szárított paradicsomot, és megszórjuk korianderrel.
Pulykamelles szendvics
Hozzávalók: 2 szelet pulykamell, 4 szelet toast kenyér, 4 szelet padlizsán, 1 db paradicsom, saláta, zöldfűszeres (petrezselymes, bazsalikom, snidling ízlés szerint) majonéz
A pulykamellet és a padlizsánt megsütjük, a kenyeret megpirítjuk. A hozzávalókat a kenyerekre halmozzuk, meglocsoljuk a fűszeres majonézzel. Hidegen és melegen is fogyasztható!
Angry birds szendvics
Hozzávalók (4 szendvicshez): 2 zsemle, 8 szelet pulykamellsonka, kevés friss kecskesajtkrém, 2 db tojás, pár karika uborka, egy szelet kápia paprika
A zsemléket félbe vágjuk, megkenjük kecskesajtkrémmel. Teszünk rá sonkát, és a képen látható módon feldíszítjük.
Sonkás szörnyecske
Hozzávalók: 2 szelet kenyér, 2 szelet Gallicoop Ínyenc pulyka mellsonka, 1 ek sajtkrém, 2 szelet uborka, 1 szelet füstölt sajt, 1 szem fekete olajbogyó
A kenyeret megkenjünk sajtkrémmel, majd rátesszük a sonkát, de úgy, hogy az egyik szelet félig kilógjon. A kilógó sonkadarabra kerülnek a sajtcsíkok, majd jöhet a következő szelet kenyér. A tetejére 2 szelet uborkát, és egy félbevágott, sajtkrémmel megtöltött fekete olajbogyót teszünk.
Szöveg, fotó: Gallicoop