Cukkini és hús – kell ennél több?
hirdetés
Dobjuk fel remek cukkinis és húsos ételekkel a menüt! Készítsünk könnyed reggelit, vacsorát vagy ebédet ezzel a remek kombinációval!
A grillszezon egyik legkedveltebb darabja, könnyen és gyorsan elkészíthető, citromos-fűszeres csirkével és sok-sok színes zöldséggel!
Kint a kertben vagy bent a konyhában, ez a recept biztosan a sikert arat majd!
hirdetés
Citromos-zöldfűszeres csirkenyársak
Hozzávalók (6 adag):
A páchoz: 0.5 dl olívaolaj, 1 citromból nyert citromlé, só és bors ízlés szerint, 1 ek oregánó, 1 ek bazsalikom, 1 tk chilipehely, 2 gerezd fokhagyma
A nyárshoz: 1 db csirkemell filé, 10 dkg koktélparadicsom, 2 db lila hagyma, 1 db piros kaliforniai paprika, 1-1 db zöld és sárga kaliforniai paprika, 1 db cukkini, 1 ek olívaolaj (sütéshez)
Elkészítés: A csirkemellet 2-3 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. A páchoz egy kis tálkába öntjük az olívaolajat, citromlevet, majd a fűszereket és a reszelt fokhagymát. Jól elkeverjük, majd a kockákra vágott csirkemellre öntjük, elkeverjük, és lefedve legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
A cukkinit felkarikázzuk, a lila hagymát először félbevágjuk hosszában, majd cikkekre vágjuk, végül a paprikákat 2-3 cm-es kockákra daraboljuk. A saslik pálcikákra ízlés szerint felhúzzuk az alapanyagokat, majd egy grillserpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. A nyársak minden oldalát kb. 2-2 percig sütjük, ügyelve arra, hogy egységesen megsüljenek. Friss salátával tálaljuk.
Forrás: NoSalty