hirdetés

Partnereink

Ízletes szárnyas pho

hirdetés

Ízletes szárnyas pho

Sokak számára elképzelhetetlen a nem marhából, de legalábbis jó adag disznóból készített pho, én se ettem túl sok emlékezetest. De ennek most vége, mert ez a csirke-kacsa pho ténylegesen a legjobb dolog, amit szárnyasokból ki lehet hozni ebben a műfajban.

Ízletes, tartalmas, fűszeres, nulla ízfokozóval. Picit időigényes, de egyáltalán nem bonyolult, a művelet 90%-ában magában is elvan a leves, a végeredmény pedig tényleg megér egy misét!

hirdetés

Hozzávalók a levesfőzéshez:

  • 1 kg csirkeaprólék (szárny, láb, farhát, akármi)
  • 4 közepes db kacsacomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 3 db újhagyma
  • 1 db chili
  • 1 db fahéjrúd
  • 3 db csillagánizs
  • 1 tk koriandermag
  • 1 tk szegfűbors
  • ízlés szerint
  • 6 ek halszósz

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • 3 db újhagyma zöldje
  • koriander ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint(thai bazsalikom)
  • menta ízlés szerint
  • 1 db lime (negyedekbe vagy nyolcadokba vágva)
  • 1 kis fej vöröshagyma

Ekészítés:

  1. A csirkeaprólékot (nálam mind szárny volt, de láb és csont is mehet bele, úgy még tutibb) egy nagy fazékba rakjuk, és felengedjük hideg vízzel, legalább 3-4 literrel. Feltesszük főni.
  2. Amikor már erősebben gyöngyözni kezd a víz, takarékra (tényleg a legalacsonyabb fokozatra!) vesszük a lángot, és így főzzük 12-24 órát.
  3. Mikor már igazán húsleves illatú, kiszedjük a csirkemaradványokat (igen, NAGYON szét fog főni minden), és átszűrjük a házi csirkealapelvünket.
  4. Egy serpenyőben aztán lepirítjuk a kacsacombokat, a bőrös felükkel kezdve. Nekem most combom volt itthon, de mellel is működni fog! A jól lepirított combokat eztán áttesszük az alaplébe, és kicsit feljebb vesszük a lángot.
  5. A hagyományos pho hű védelmezői most forduljanak el: a félbevágott hagymát és gyömbért, a fokhagymákat, az újhagymát, a chilit és a fűszereket a kacsacombok után hátramaradt zsírba tesszük és jól odakapatjuk. Persze szárazon is lepiríthatjuk, de szerintem a zsíron való pirítás még intenzívebb ízeket szabadít fel.
  6. Amikor már alaposan megperzselődtek, a combok után küldjük az alaplébe. A zsírt próbáljuk meg minél jobban becsepegtetni róluk, hogy ne legyen nagyon olajos a leves.
  7. Közel forralásig melegítjük a levest, majd ekkor hozzáadjuk a sót, a nádcukrot és halszószt. Kóstolgassuk, mert mindenkinek más mennyiségben és arányban fűszerezve ízlik.
  8. Mérsékeljük a lángot, és így főzzük további 2-3 órát. Szükség szerint pótolhatjuk az elfőtt víz egy részét, de túl sokat nem érdemes, mert úgy veszít az ízéből a lé.
  9. A kész levesből kiszedjük a húst és a zöldségeket-fűszereket, majd hagyjuk 1 órát ülepedni és hűlni a levest. Amikor ez letelt, finom szövésű szűrőn átszűrjük a levet, és szükség eseten utána fűszerezzük.

Tálalás:

  1. Amíg pihen a leves, a rizstésztát megfőzzük (én csak forró vízzel szoktam leönteni és lefedem negyed órára), a kacsacombokról leszedjük a húst, és előkészítjük a zöldfűszereket. Újhagymazöld, koriander, thai bazsalikom és menta mind mehet bele, ha tudunk szerezni.
  2. Végül tálalunk: a tányérokba egy-egy adag rizstésztát és húst szedünk, rámerjük a levest, majd ízlés szerint megszórjuk a zöldekkel, a vékonyra szelt hagymával, babcsírával, szezámmaggal vagy amivel szeretjük.
  3. Befejezésképpen meglocsoljuk egy kevés limelével, majd az utolsó cseppig bekanalazzuk.

Forrás: Nosalty

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.22.

Ma Cecília napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés