Zöldségfasírt őzgerincformában, hagymás tört burgonyával
hirdetés
Húsmentesen is lehet remek ünnepi ételt készíteni! Ráadásul ez glutén- és laktózmentes is! Ezt az ételt a mindenevők is simán be fogják tolni, de a mentesen étkezőknek olyan alternatíva lehet, aminek hála nem csak a köretre lesznek kényszerülve.
Hozzávalók:
hirdetés
A fasirthoz:
-
1 közepes db sárgarépa (150 g)
-
150 g csiperkegomba
-
150 g zeller (hámozva)
-
150 g cékla (hámozva)
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g hajdinaliszt (kása)
-
80 g zabpehelyliszt
-
50 g burgonyapehely
-
40 g zabpehely
-
4 db tojás
-
1 ek lenmag
-
4 ek kókuszzsír
A tört burgonyához:
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 közepes db vöröshagyma
-
8 ek kókuszzsír
-
2 ek fűszerpaprika
A répához:
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 ek szezámolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
A mézes-mázas öntethez:
-
6 ek szezámolaj
-
4 ek szójaszósz
-
6 ek méz (+ 4 fújás folyékony füst)
-
1 ek fokhagymakrém