Fehérboros húsgombócleves
hirdetés
Rábaközből származik ennek a finom levesnek a receptje. Amint betettük a bort a levesbe, ne forraljuk, csak épp melegítsük össze. Ellenkező esetben nem marad selymes a leves.
Hozzávalók a leveshez:
hirdetés
-
2 ek libazsír
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db kápia paprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint(frissen őrölt)
-
1 citromból nyert citromlé
-
15 dkg tejföl
-
1 dl fehérbor
-
1.5 l víz
Hozzávalók a húsgombóchoz:
-
40 dkg darált sertéshús (sertéscomb)
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint(frissen őrölt)
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés: