Jerk csirkecombok babos rizzsel
hirdetés
Fűszeres, karib stílusú csirkecombok. Kiváló választás ebédre vagy vacsorára!
Hozzávalók:
hirdetés
A csirkéhez:
-
1 db fahéjrúd
-
1 ek szegfűbors
-
2 tk bors
-
2 teáskanál szegfűszeg
-
2 ek barna cukor
-
1 ek kakukkfű
-
1 teáskanál cayenne bors
-
0.5 lime-ból nyert limelé
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl olívaolaj
-
4 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
A körethez:
-
300 g rizs
-
1.5 tk só
-
400 g vörösbab
-
0.5 db ananász
-
1 csokor koriander
-
6 dl víz
Elkészítés:
- A fűszereket mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzáadjuk a lime levét, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük az olívaolajjal.
- A csirkecombokat alaposan besózzuk, majd bedörzsöljük a fűszeres páccal. Legalább egy órát hagyjuk a hűtőben állni.
- 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük a combokat, és 40-45 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
- Közben a körethez a rizst bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd elkeverjük a lecsepegtetett babbal, a feldarabolt ananásszal, valamint a korianderrel.
Forrás: Nosalty