Thai kókusztejes-currys csirkeleves
hirdetés
Zökkentsd ki magad az egyhangúságból ezzel az igazán pikáns, színes, gazdag thai kókusztejes csirkelevessel! Garantálom, hogy az egzotikus ízkavalkád azonnal felpörget majd, és egyből könnyebben viseled majd a hétköznapokat! Egyébként, ha Ti is egész héten a “dobozolós” megoldást alkalmazzátok a munkahelyi ebédekhez, akkor javaslom, hogy egyszerre két csirkemellet főzzetek.
Az egyiket használjátok fel a leveshez a másikat pedig ezerféleképp variálhatjátok aszerint, hogy éppen mihez van kedvetek: tortillába töltve zöldségekkel, avokádóval, joghurtos öntettel, salátára vagy szendvicsbe feltétként, vagy wokos zöldséges tésztához keverve. Így hétfőtől szerdáig már meg is oldottátok az ebédkérdést, arról nem is beszélve, hogy mindenki titeket fog irigyelni ebédszünetben!
hirdetés
Hozzávalók:
-
0.5 db csirkemell filé
-
2 közepes db sárgarépa
-
5 cm gyömbér
-
2 gerezd fokhagyma
-
6 teáskanál piros curry paszta
-
2 dl kókusztej
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db újhagyma
-
5 dkg spenót
-
5 dkg zöldborsó
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
1 csokor koriander
-
1 lime-ból nyert limelé
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
10 dl víz (kb.)