3 apró bonboncsoda, amivel leveszed a lábáról a kiszemelted
hirdetés
            Készítsétek el ajándékba, garantáltan nagy sikere lesz mindhárom szerelmi finomságnak!
Forrócsokigolyó
Hozzávalók:
hirdetés
- 26 dkg étcsokoládé
 - 1.5 dl habtejszín
 - 2 ek vaj
 - fahéj ízlés szerint
 - kardamom ízlés szerint
 - szegfűszeg ízlés szerint
 - 40 g cukrozatlan kakaópor
 
Elkészítés:
- Az étcsokoládé nagyjából 2/3-át egy tálba belekockázzuk, majd leöntjük a forró tejszínnel. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük.
 - Ekkor jöhet bele a maradék csokoládé, amit szintén elkeverünk benne, majd ízlés szerint fűszerezzük - mi most a karácsonyra való tekintettel fahéjjal, szegfűszeggel és kardamommal szórtuk meg.
 - Amikor teljesen simára kevertük, hűtőbe tesszük nagyjából 4-6 órára, hogy megdermedjen, de még formázható legyen.
 - Egy kiskanál segítségével diónyi adagokat szedünk a csokiból, amit aztán picit vizes kézzel golyóvá gyúrunk, majd a kakaóporban megforgatunk.
 - A kész csokigolyókat fogyaszthatjuk magukban is, vagy egy bögre forró tejbe rakva csodás forrócsokit készíthetünk belőlük.
 
Nutellás trüffel
Hozzávalók:
- 300 g étcsokoládé
 - 150 ml habtejszín
 - 30 g vaj
 - 120 g nutella
 - 100 g törökmogyoró
 
Elkészítés:
- A mogyoró kivételével az összes hozzávalót egy tálba öntjük, majd vízgőz felett addig melegítjük, amíg fel nem olvad a vaj és egy homogén masszát kapunk.
 - Ha a massza szobahőmérsékletű, hűtőbe tesszük 1,5-2 órára, amíg formázható állagú nem lesz. Közben 1-2 alkalommal átkeverhetjük.
 - Tetszés szerinit golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a darált mogyoróban.
 - Újra hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjenek a trüffelek.
 
Gyors Raffaello golyók mandulaaromával
Hozzávalók:
- 60 ml víz
 - 80 g porcukor
 - 160 g sovány tejpor
 - 80 g kókuszreszelék
 - 10 dkg vaj
 - 5 ml mandulaaroma
 - 80 g mandula (20-25 szem)
 - 50 g kókuszreszelék
 
Elkészítés:
- A porcukorból és a vízből szirupot főzünk.
 - Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejport és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a vajat, a cukorszirupot, valamint a mandulaaromát.
 - Kanállal vagy kézzel összegyúrjuk annyira, hogy utána könnyedén formázhatóak legyenek (ha túl puha lenne, rakjuk hűtőbe pár percre).
 - Kis gombócokat formázunk a masszából, melyek közepébe egy-egy szem mandulát teszünk, majd jól meghempergetjük őket kókuszreszelékben.
 
Forrás: Nosalty
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
                    Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
                
                            
                    
                    Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
                
                            
                    
                    Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
                
                            
                    
                    Paprikakrémleves egyszerűen!
                
                            
                    
                    Könnyű és puha túrógombóc
                
                            
                    
                    Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
                
                            
                    
                    Elindult az Országos Bortúra!
                
                            
                    
                    Édes Valentin-nap egészségesen
                
                    
    
            

        
        
        
        


















