Tajvani marhahúsleves
hirdetés
Totálisan alulértékelt kaja ez a világ gasztrotérképén, pedig simán van annyira gazdag és ízes, mint egy ramen vagy akár egy pho. Sőt!
Hozzávalók:
hirdetés
- 3 ek napraforgó olaj
- 1.5 kg marhanyak
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 közepes db újhagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 ek cukor
- 250 ml kínai rizsbor
- 100 ml szójaszósz
- 50 ml szójaszósz
- 2.5 l víz
- 1 ek bors
- 2 db csillagánizs
- 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
- 400 g kínai tészta
- chili ízlés szerint
- 4 db pak-choi
- 3 közepes db újhagyma
Elkészítés:
Egy nagy edényben felhevítjük az olajat, és két-három adagban aranybarnára pirítjuk rajta a kockára vágott marhahúst, majd kivesszük és félretesszük.
Ha szükséges, pótoljuk az olajat, és ugyanebbe az edénybe beletesszük a gyufaszál vékonyra vágott gyömbért, a felaprított fokhagymát és újhagymát.
Két-három percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szecsuáni borsot, a csillagánizst, az ötfűszert és a cukrot. További egy-két percig pirítjuk, amíg a cukor el nem olvad, majd belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és hozzáöntjük a rizsbort, a kétféle szójaszószt, és összeforraljuk.
Ezután visszatesszük a húst, és felöntjük vízzel, felforraljuk, majd gyöngyözve 2-3 órán át addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
A tésztát a csomagoláson található utasítások szerint kifőzzük, a félbe vágott pak-choi-t néhány perc alatt leforrázzuk, az újhagymát felszeleteljük.
A tésztát tálakba szedjük, beletesszük a pak-choit, majd rákanalazzuk a forró levest. A tetejét pedig megszórjuk aprított újhagymával és ízlés szerint chilivel.
Forrás: Nosalty