Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel
hirdetés
Ízletes és ropogós, sörbundába csomagolt halfalatkák, amik az uborkás házi majonézbe mártogatva minden képzeletet felülmúlnak.
Hozzávalók:
hirdetés
a sörbundához
1 bögre finomliszt
1 ek sütőpor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dl sör
a halhoz
40 dkg hal (hekk vagy tőkehal)
só ízlés szerint
10 dkg finomliszt
3 dl napraforgó olaj
a majonézhez
1 db tojás
2 db tojássárgája
1 teáskanál mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 közepes db csemegeuborka
2 ek kapribogyó
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a sót és a borsot egy tálba kimérjük. Hozzáöntünk nagyjából 3 deci sört, és csomómentesre keverjük - az ideális tésztaállag valamivel sűrűbb, mint a palacsintáé.
Egy tepsiben olajat forrósítunk. A nagyjából 5 cm-es darabokra vágott halakat besózzuk, majd megforgatjuk a lisztben.
Ha már elég forró az olaj, a belisztezett haldarabkákat egy villa segítségével megforgatjuk a sörtésztában, majd az olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
A majonézhez egy tálban kézi habverővel összekeverjük a tojást, a tojássárgákat, a mustárt és a citromlevet. Sózzuk-borsozzuk, majd folyamatos, nagyon intenzív keverés mellett apránként hozzáadjuk az étolajat.
Amikor ideálisnak ítéljük a majonéz sűrűségét és állagát, hozzákeverjük a felaprított csemegeuborkát, illetve kapribogyót.
A tésztabundás halfalatkákat a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.
Forrás: Nosalty