hirdetés

Partnereink

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott Bacon

hirdetés

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott Bacon

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon. A Trade magazin által életre hívott verseny célja, hogy évről évre olyan értékteremtő innovációkat jutalmazzon, amelyek valós vásárlói igényre reagálnak. Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. által készített termék hazánkban egyedülálló csomagolástechnikával készül, ennek köszönhetően a fogyasztók sokkal takarékosabban tudják felhasználni azt.

31 olyan pályázatot díjazott a nagy létszámú szakmai zsűri a Trade magazin által meghirdetetett Inno d’or – Év Innovációja 2021 versenyen, amelyek piaci bevezetése 2020. január 1. és 2020. december 31. között zajlottak és saját kategóriájukban meghatározó újdonságtartalommal bírtak.

Csomagolás főkategóriában a Tamási-Hús Kft. gyorspácolt, bükkfával füstölt, kockázott császárszalonnáját: a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott Bacont ítélték meg a legjobbnak, a formátum ugyanis hazánkban egyedülálló és rendkívül fogyasztóbarát is.

Új technológia, nagyobb precizitás

A cég tájékoztatása szerint tavaly egy olyan nagy volumenű fejlesztést hajtottak végre, amelynek része volt egy automata csomagológép beszerzése is. A csarnokméretű gépsor több nyugat-európai országban is előszeretettel használják, de Magyarországon egyedülállónak számít.

„Az 5 méter széles széles és majdnem 50 méter hosszú kockázó- és csomagológép legnagyobb előnye, hogy a dolgozóknak a munkafolyamat egyik pontján sem kell hozzáérniük a termékhez, így az élelmiszerbiztonsági feltételeknek hatványozottan is megfelel, egyúttal gyorsabb és precízebb csomagolást tesz lehetővé. A gép rendkívül nagy kapacitású, és cégünkön kívül jelenleg senki sem használ ehhez hasonlót Magyarországon ebben az iparágban” – nyilatkozott Kovács Péter a Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója.

„A négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon felhasználása azért takarékosabb az átlagos védőgázas kiszerelésű termékekhez képest, mert a frissességet biztosító gázkeveréket négy kisebb csomagolási egységben helyeztük el. Ezáltal rekeszenként felbontva csupán egy adagnyi terméket érint a felbontást követő oxidáció. A Gierlinger Premium bacon kockából elég éppen annyit felbontani, amennyire adott helyzetben szükség van. Az állandó frissesség mellett a vásárlók egy ízfokozótól és mesterséges aromától mentes kiváló terméket élvezhetnek. – magyarázta el Kovács Péter.

A tavalyi beruházást követően a vállalat 2021-ben a már meglévő sikeres termékek változatosabb piaci pozicionálása mellett egy új termék innovációján is dolgozik. A Crispy bacon az elmúlt évek slágerterméke volt a cégnél, az eddig jellemzően szendvicsgyártóknak és gyorsétteremláncoknak értékesített kényelmi terméket viszont még idén kiskereskedelmi forgalomba szeretnék hozni, amit európai szinten is ritkaságnak számít. Az előre sütött bacon szeletek a csomagolásból kibontva a friss, sült szalonna élményét nyújtják salátákhoz, hamburgerekhez tojás és húsételekhez.

Az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 versenyről

A megmérettetésen minden évben azokat az innovációkat keresik, amelyek meghatározható fogyasztói igényre nyújtanak megoldást, valamely nevesíthető trendbe illenek vagy egy meglévő, meghatározható igényből inspirálódott fejlesztés eredményei.

A pályázatokban bemutatott újdonságok értékelését öt szempont (innováció, trend, piaci előny, időszakos eredmény, piaci esély) alapján végezte a szakmai zsűri, majd pedig azoknál a termékeknél, ahol ez lehetséges volt, érzékszervi bírálatra is sor került. A pályázatok élelmiszer, ital, vegyi áru, szolgáltatás, technológia, csomagolás főkategóriákban érkeztek, köztük mind gyártói, mind kereskedelmi márkaként, célcsoportot tekintve volt közöttük B2B és B2C beadvány is.

Forrás: akoczka.com / Fotó: premium-bacon.hu

hirdetés

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.10.

Ma Katalin, Kitti napja van.

Ezért vall kudarcot a legtöbb életmódváltás

Ha az életmódváltás és a fogyás valóban olyan egyszerű lenne, mint pusztán a pozitív/negatív kalóriaegyensúly követése és a rendszeres testmozgás beik...

  • 2021-05-10 19:30
Balázs Andi ma már ki meri mondani, ha nincs jól

Humor, lazaság, kiegyensúlyozottság, örök fiatalság – ezek a fogalmak jól jellemzik Balázs Andreát. A színésznő az elmúlt időszakban jött rá élete nag...

  • 2021-05-10 17:44
Kovács Áron: A betegség elvette a gyerekkorom szabadságát

Kovács Áron kilenc évesen szembesült azzal, hogy cukorbeteg. Egy csapásra felnőtt, amikor megtanulta, hogy felelősséggel tartozik saját maga iránt. A ...

  • 2021-05-10 15:59
A milliomosok csábítására épít a legújabb luxus társkereső oldal

A cég közlése szerint nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy ma az emberek már tisztában legyenek azzal, hogy egy sugar kapcsolat merőben mást jelent,...

  • 2021-05-10 14:22
Ezért ne rettegj a fogorvostól koronavírus idején (sem)

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenésekor az élet számos területén lettünk tele különböző kérdésekkel, félelmekkel és főleg változásokkal. Az...

  • 2021-05-10 12:05

hirdetés

Durva visszaesés a budapesti forgalomban, dupláztak a megyék a lakáspiacon

Az idén - a járványhatás visszaszorulásával - élénkülés jöhet, főként a tranzakciók száma emelkedhet, jelentősebb, a korábbi éveket jellemző rendkívül...

  • 2021-05-10 11:04
Tárkonyos zöldségleves csirkegombóccal

Isteni finom leves, ami méltó kezdése lehet a hétnek, ráadásul nem is bonyolult elkészíteni.

  • 2021-05-10 09:20
Anyagi felendülés a Halaknál

Ma kellemes meglepetés érheti, ha rájön, hogy sokkal jobb pénzügyi helyzetben van, mint gondolta. Felfedezhette az egyik rejtett tehetségét a pénzkeze...

  • 2021-05-10 07:25
Folly tobozok érkeztek a debreceni Természettárba

A Folly Arborétum és a Természettár együttműködésének köszönhetőn 18 db különféle cédrus és fenyőtoboz utazott különleges gonddal becsomagolva Debrece...

  • 2021-05-10 00:52
Háztáji finomságok a fővárosban is: jön a Rozmaring Pünkösdi termelői vásár

Nagy érdeklődésre tartott számot az első, Húsvéti termelői vásár március végén a Rozmaring Kertvendéglőben, ahol a budapestiek is megismerhették a vid...

  • 2021-05-09 23:35

Minden cikk

hirdetés

hirdetés