Zellerkrémleves tojáscsigákkal
hirdetés
Készíthető gumós zellerből is, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam már sokféle fűszerrel ízesíteni, de szerintem az így elkészített levesben érződik leginkább a zeller karakteres íze. A képen tojáscsigákkal tálaltam, amit úgy készítettem, hogy a tojásokat felvertem, sóztam, borsoztam és hozzáadtam a felaprított zeller- és petrezselyemzöldet. A felhevített olajban megsütöttem az egyik oldalát, majd megfordítottam, és a másik oldalát is készre sütöttem. Ha kihűlt, feltekertem, és kis csíkokat vágtam belőle. Ötletes kis feltét, bármilyen krémleveshez illik.
Hozzávalók:
hirdetés
a leveshez:
-
1 kis db zeller (vagy szár)
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db burgonya
-
1 ek vaj
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 l szárnyas alaplé
a feltéthez:
-
1 db tojás
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
- Ha már megpuhultak, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát és a felszeletelt zellert (pár darabot hagyjunk a díszítéshez). Ízesítjük sóval, borssal, és puhára pároljuk.
- Felöntjük húslevessel, és készre főzzük.
- Botmixerrel összeturmixoljuk, és ízesítjük, ha szükséges. Tejszínnel felöntjük, és összemelegítjük.
- Megszórjuk petrezselyemmel, és tetszőleges feltétel tálaljuk. (Pár csepp citromlevet is csepegtethetünk bele, úgy még pikánsabb lesz az íze.)
forrás: Nosalty