hirdetés

Partnereink

Hagyományos finomfőzelék

hirdetés

Hagyományos finomfőzelék

Turós Emil régi szakácskönyvéből származik a recept. Ha igazán jó finomfőzeléket szeretnénk készíteni, csináljuk csak friss zöldségekből, és ne sajnáljuk az aprítási időt. Ha mégis gyorsfagyasztott zöldségekkel dolgozunk, körülbelül 1-1,5 kg zöldséget használjunk ehhez a recepthez.

Hozzávalók:

hirdetés

  • 450 g sárgarépa
  • 400 g fehérrépa
  • 250 g karfiol
  • 50 g zöldborsó (lehet több is)
  • 15 g
  • 50 g sertészsír
  • 75 g finomliszt
  • 30 g cukor
  • 2 csokor petrezselyem
  • 150 ml tej
  • 1500 ml csontlé (vagy víz)

Elkészítés:

  1. A zöldségeket hámozzuk, tisztítjuk, majd kicsi kockákra daraboljuk. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. Ha sós lében eltett zöldborsót használunk, a levét leszűrjük.
  2. A zöldségeket a zöldborsó kivételével megfelelő nagyságú lábasba helyezzük, majd felöntjük csontlével vagy vízzel. Hozzáadjuk a sót, és fedővel lefedve puhára főzzük őket. Ha kellően puhák, a zöldborsót is a főzelékbe tesszük.
  3. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, majd hozzákeverjük a petrezselyemzöldet. Hideg vizet adunk hozzá, habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés alatt a főzelékhez adjuk.
  4. A főzeléket újraforraljuk, majd hozzákeverjük a tejet, a cukrot, és ha szükséges, sót.
  5. A főzelék ízét javíthatjuk befejező műveletként vajban párolt, finomra vágott petrezselyemzölddel.

Forrás: Nosalty

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.22.

Ma Cecília napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés