hirdetés

Partnereink

Klasszikus madártej- akár vacsorára is!

hirdetés

Klasszikus madártej- akár vacsorára is!

Tojás, tej, cukor, vanília – gyakorlatilag ennyiből áll a madártej. Nem kell bele se keményítő, se liszt, se pudingpor, így is szép sűrű, na meg eszméletlen finom krémet kapunk, ha kihűlt.

Hozzávalók:

hirdetés

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet
  • 2 ek porcukor
  • 800 ml tej
  • 1 db vanília
  • 4 db tojássárgája
  • 70 g cukor
  • 1 csipet

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.
  2. A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan for- dítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
  3. A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe.
  4. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.

Forrás: Nosalty

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 06.21.

Ma Alajos, Leila napja van.

SZIN: a legerősebb hazai

A hazai zenekarok legnagyobb találkozója lesz idén a Szegedi Ifjúsági Napok. A szervezők eddig mintegy 100 magyar zenekart és előadót jelentettek be, ...

  • 2021-06-20 23:05
Görög Zita: „20 éve erre a pillanatra várok!"

Görög Zita műsorvezető és kedvese, a huszonkétszeres magyar válogatott futballista Laczkó Zsolt többezer drukkerrel hangolódott a városligeti szurkoló...

  • 2021-06-20 22:02
Piacra dobták az első magyar gyártású olajkeverékeket kisállatoknak

Az olajok tápanyagindexeit, a piaci trendeket és a kutatási eredményeket megvizsgálva háromféle állateledel-kiegészítő olajkeverék gyártásába kezdett ...

  • 2021-06-20 20:54
Újabb céges együttműködések a Kodolányin

A Kodolányi János Egyetem keretmegállapodást írt alá a Profigram Zrt.-vel és a Nextent Informatika Zrt.-vel. A nemrégiben a Gránit Bankkal aláírt együ...

  • 2021-06-20 19:44
Cukormentes bacon?! De miért lenne benne cukor?

Sokak számára meglepő lehet, de tény, hogy a polcokon található húsipari termékek nagyrésze kis mennyiségű hozzáadott cukrot is tartalmaz. Ez alól a b...

  • 2021-06-20 18:05

hirdetés

Vizsláról nevezték el az első magyar mémcoint

Május végén elindult Magyarország első mémcoinja, amivel amellett, hogy szerencsés esetben sokat lehet keresni, még adakozni is lehet. Az alapítók ugy...

  • 2021-06-20 15:45
7 színes és hangulatos húsmentes étterem, ha egy jó zöldséges ebédre vágysz

Húsmentesen sem kell lemondanunk a finom éttermi ételekről: egyre nagyobb a választék, ha rendelni szeretnénk, vagy beülni egy kellemes helyre ebédeln...

  • 2021-06-20 14:33
Zenei program, ami fejleszti az óvodás gyerek térbeli tájékozódását

Egy óvodásoknak szóló zenei fejlesztési programnak köszönhetően a kísérletben résztvevő gyerekeknek nemcsak a tempóérzékelése, hangszínfelismerése jav...

  • 2021-06-20 13:08
A Mérlegen kifog a mai nap

Kedves természetének nehézségei lehetnek a mai uralkodó hangulattal szemben. Általában sarokba szorítva megtalálja a módját annak, hogy megoldja a fen...

  • 2021-06-20 11:48
A mikrofonon túl – Interjú a Kívánságkosár új műsorvezetőjével, Balog Tamással

Balog Tamás egy hónappal ezelőtt lett a Kívánságkosár új műsorvezetője, akit ma 15.30 és 17.30 között hallhat a közönség a Kossuth Rádión. A tapasztal...

  • 2021-06-20 10:38

Minden cikk

hirdetés

hirdetés