Szűzpecsenye lecsós burgonyával
hirdetés
Sertésszűz, lecsó, burgonya - külön-külön is mennyeiek tudnak lenni, hát még ha egybesütjük őket! Mondjuk pont így.
Hozzávalók:
hirdetés
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika
- 50 dkg burgonya
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
- petrezselyem ízlés szerint
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
- A nagyjából 2 cm vastag sertésszűzérméket mindkét oldalán megsózzuk-borsozzuk.
- Vékonyan felkarikázzuk a burgonyát, majd felforrósítjuk a napraforgóolajat, és kisütjük a szeleteket. Ha kész, lecsepegtetjük, és megsózzuk.
- Amíg sül a krumpli, szép, vékonyan felszeleteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
- Egy olyan serpenyőben, amit sütőben is lehet használni, felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat, majd kisütjük a szűzérméket, oldalanként 2-3 perccel számolva. Ha kész, kiszedjük, és félretesszük.
- A hússütésből hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikakarikákat. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és 10 perc alatt összesütjük az egészet.
- A kész lecsóra helyezzük a krumpliszeleteket és a szűzérméket. 180°C-ra előmelegített sütőben 5 percig pirítjuk, hogy szép aranybarna és ropogós legyen a burgonya.
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Forrás: Nosalty