Tejszínes sóskaleves
hirdetés
Finom leves egy tartalmas főétel előtt, amit ízlés szerint variálható. Nem csak tavasszal, hanem nyáron is érdemes gyakran elkészíteni.
Hozzávalók:
hirdetés
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 közepes db vöröshagyma
- 50 dkg burgonya
- 40 dkg sóska
- só ízlés szerint
- 3 szál petrezselyem
- 3 dl főzőtejszín
- 5 db főtt tojás (leves mellé tálaljuk)
Elkészítés:
- Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott vöröshagymát. Rátesszük a megpucolt és apró kockára vágott burgonyát, 10 percig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a felaprított sóskát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük zöldségalaplével.
- Amikor megfőtt a burgonya, az egészet botmixerrel összepépesítjük, petrezselyemmel ízesítjük.
- Belekeverjük a főzőtejszínt, és pár percig még főzzük, amíg besűrűsödik.
- A tojást megfőzzük, megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és a leves mellé tálaljuk.
Forrás: Nosalty