Húsleves palacsintabetéttel gyerekeknek
hirdetés
Gondoljunk a gyerkőcökre, akik imádják a palacsintát. Süssünk többet belőle, hogy utána még tekerhessenek maguknak egy kakaósat vagy lekvárosat. Ha pedig teljesen át akarunk menni a síhütték világába, készítsünk sütőben sült császármorzsát a leves után!
Hozzávalók:
hirdetés
- 8 dl alaplé (marhahúsleves)
- 25 dkg finomliszt
- 1 db tojás
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl szódavíz
- 1 késhegynyi só
- 4 teáskanál petrezselyem (aprított)
Elkészítés:
- Forraljuk be és szűrjük át a levest.
- Keverjünk csomómentes tésztát a palacsinta hozzávalókból. Enyhén olajozott serpenyőben süssük ki a palacsintákat. Ebből az adagból 8-10 db lesz.
- Tekerjük fel a palacsintákat, és keresztben szeleteljük fel őket, így vékony csíkokat kapunk. A tekercseket tálaljuk a leves alá tett kistányérra, hadd tegyék bele a gyerekek maguk a forró levesbe.
- Díszítésképpen megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel (nekem éppen nem volt otthon több). Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty