Szilvamázas csirke
hirdetés
Isteni ez a fénylő csirkehús, ami leginkább aszalt szilvával töltött csirkemellre emlékeztet. Mindenkinek ajánlom, akár nyáron a grillsütőn készíti, akár a karácsonyi asztalt ékesíti vele.
A NOSALTY és a HEINZ közös receptversenyén a szilvamázas csirkés szendvicsemmel sikerült egy grillsütőt nyernem, ezzel a csirkével avattam fel a nyereményemet is, amit a képen láthattok.
hirdetés
Hozzávalók:
Szilvamáz:
- 350 g szilvalekvár
- 200 ml víz
- 50 g cukor
- 1 db chili (vagy chilipor ízlés szerint)
- 2 db csillagánizs
- 1 teáskanál só
- 1 citromból nyert citromlé
- 2 evőkanál kukoricaliszt
Sütés:
- 1 db csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A chilit apróra vágjuk, a citrom levét kifacsarjuk. Kis lábosba kanalazzuk a szilvalekvárt, hozzáadjuk a víz körülbelül kétharmadát, a cukrot, a chilit, a csillagánizst, a sót és a citrom levét. Felfőzzük, és forrástól számítva öt percen keresztül gyakran megkeverve főzzük.
- A kukoricalisztet megduzzasztjuk 2 evőkanál vízben, majd a többi vizet hozzáöntve elkeverjük, és a szilvalekvárhoz adjuk. További 5 percig főzzük folyamatosan keverve. A máz sűrűsége a szilvalekvár állagától függ, ezért próbáljuk meg a legjobb állagot elérni víz vagy szilvalekvár hozzáadásával. Tudni fogjuk, hogy mikor jó.
- Az egész csirkemelleket 2-2 részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk őket. A sütéshez grillsütőt vagy serpenyőt használunk. A csirkemelleket grillrácsra vagy enyhén olajozott serpenyőbe helyezzük, és a páccal folyamatosan kenegetve és forgatva készre sütjük őket.
- Tálalásnál átlósan ujjnyi vastag szeleteket vágunk a csirkéből. Köretnek bármit adhatunk, én párolt rizzsel készítettem.
Forrás: Nosalty