Klasszikus paprikás krumpli kolbásszal
hirdetés
Egy egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora. Finom savanyúságot adhatunk hozzá.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kg burgonya (krumpli)
- 15 dkg kolbász (jó minőségű szárazkolbász)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika (őrölt)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Elkészítés:
- A megtisztított krumplit felkockázzuk, és a hagymát is apróra felvágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
- Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről.
- Hozzátesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beledobjuk a krumplit, a kolbászkarikákat, az apróra kockázott fokhagymát, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a tűzre.
- Jól átforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Lefedjük, és puhára főzzük.
Forrás: Nosalty