Kapros-tejfölös cukkinifőzelék
hirdetés
A cukkini egy nagyon sokoldalúan felhasználható zöldség, készíthetjük töltve, rántva, rakottasba! Mivel teljesen semleges ízű, így bátran fűszerezhetjük fokhagymával és zöldfűszerekkel, például kaporral, tárkonnyal, kakukkfűvel.
Főzelékként sűrítsük könnyed tejfölös habarással, amitől sokkal krémesebb lesz az állaga. Ez a recept most gluténmentesen készült, de tejmentesen is el lehet készíteni, növényi alapú tejtermék-helyettesítővel, úgy is nagyon finom. Ha hiányoljátok a tökfőzeléket, mivel nincs szezonja, ezt a cukkinis változatot érdemes helyette kipróbálni.
hirdetés
Hozzávalók:
-
3 db cukkini
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 l zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
330 g tejföl (1 nagy pohár)
-
2 ek étkezési keményítő
-
1 dl alaplé (cukkini főzőleve)
Elkészítés:
Forrás: Nosalty