Epres tiramisu
hirdetés
A tiramisu egy mennyei édesség, ezt tudjuk. Finom krém, és ízes szirupban csobbanó piskóta tökéletes kombinációja, nevéhez méltó módon bármikor feldobja az embert. Hogy lehet-e fokozni? Még szép!
Például ha fehér csokival és eperrel bolondítjuk meg, máris megkapjuk az egyik legistenibb tavaszi/nyári desszertet. Eperszezonban kötelező jelleggel ki KELL próbálnotok!
hirdetés
Hozzávalók:
- 200 g fehér csokoládé
- 100 ml habtejszín
- 300 g mascarpone
- 450 g eper
- 100 g cukor
- 200 ml víz
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 200 g babapiskóta
- 1 ek cukrozatlan kakaópor (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A mascarponét és a tejszínt (amit nem kell külön felverni) összekeverjük robotgéppel, majd a kissé kihűlt, olvadt csokoládét is hozzáadjuk.
- Az epret leturmixoljuk, majd a mascarponés krémhez keverjük.
- Elkészítjük a szirupot. A vízben elkeverjük a cukrot, citromhéjat és a citromlevet, és megfürdetjük benne a babapiskótákat. Vigyázzunk, ne áztassuk agyon!
- Jöhet a rétegezés. A kiválasztott tál aljára egy kevés krémet teszünk, majd egy sor áztatott babapiskóta következik. Így folytatjuk, míg el nem fogy a krém, esetleg a hely. A tál tetejére krém kerüljön.
- Meghintjük a tetejét kakaóporral, majd hűtőbe tesszük egy-két órára. Friss eperrel vagy eperszósszal kínáljuk.
Forrás: Nosalty