Ananászos-csirkés sült rizs
hirdetés
Tápláló, vitaminban gazdag, ázsiai beütésű rizses receptet hoztunk nektek, amit minden ananászrajongó garantáltan imádni fog!
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 teáskanál római kömény
- 2 teáskanál koriandermag
- 1 teáskanál chilipehely
- 1 teáskanál gyömbér
- 2 ek szezámolaj
- 45 dkg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db ananász
- 1.5 dl ananászlé
- 2 ek méz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 8 db újhagyma
- 35 dkg rizs (kétszeres mennyiségű vízben megfőzve)
- 1 db tojás
- koriander ízlés szerint
- 4 teáskanál szezámmag
Elkészítés:
- A köményt, a koriandermagot, a chilipelyhet, valamint a gyömbért mozsárban összetörjük, majd serpenyőben egy-két percet pirítjuk, amíg illatozni kezd.
- A fűszerekhez adunk egy kanál szezámolajat, majd jöhet bele a felkockázott csirkemell. Sózzuk-borsozzuk, fehéredésig sütjük, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
- Még egy kanál olajat öntünk a serpenyőbe, ezen picit megpároljuk a felcsíkozott paprikát, valamint a felkockázott ananászt.
- Felöntjük másfél deci ananászlével, hozzáadjuk a mézet és a keményítőt, majd alaposan összekeverjük az egészet, nehogy csomós maradjon. Tetszés szerint szója- és halszósszal ízesítjük, majd az egészet összeforraljuk.
- Visszatesszük bele a csirkét, és megszórjuk a felkarikázott újhagyma 2/3-ával. Hozzáadjuk a főtt rizst, valamint a tojást, alaposan elkeverjük, és kicsit lepirítjuk.
- Tálaláskor megszórjuk a maradék újhagymával, friss korianderrel, valamint pirított szezámmaggal.
Forrás: Nosalty