Könnyed nyári finomság: almás császármorzsa
hirdetés
Dél-Németországból hoztuk el nektek ezt a fenséges receptet. Csak pár alapanyag kell hozzá, mégis zseniális desszert. Vaníliafagylalttal és savanykás almával az igazi.
Hozzávalók:
hirdetés
- 10 dkg finomliszt
- 1.5 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 db tojás
- 1 közepes db alma
- 5 dkg vaj
- 1 marék mazsola
Elkészítés:
- Az almát megpucoljuk, negyedbe vágjuk, a magházat kivágjuk. Vékonyan felszeleteljük, majd a vajon karamellizáljuk (ízlés szerint fahéjat adhatunk hozzá, illetve egy kevés cukrot).
- Miközben sül az alma, kikeverjük simára a lisztet a cukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a két tojást, alaposan átkeverjük. Ráöntjük az almára, megszórjuk mazsolával, lefedjük. Fedő alatt fog szépen megkelni a tészta.
- Fontos, hogy kis lángon süssük, mert könnyen megég. Miután megsült, fordítsuk meg, és fedjük le ismét, amíg megsül. Végül két fakanál segítségével tépkedjük szét nagyobb falatokra a császármorzsát.
- Vaníliafagylalttal tálaljuk.
Forrás: Nosalty