Kókusztejes panna cotta málnával
hirdetés
A panna cotta igazi nyári édesség, mert alig pár perc főzést igényel csak, a munka nagy részét pedig a hűtőnk végzi el. Hogy légiesebb legyen, tejszín helyett kókusztejből készítettük el, amit kevés mentával tettünk még üdítőbbé.
A tetejére egy pikkpakk málnazselé is került, tálaláskor pedig friss bogyósgyümölcsökkel és egy kevés granolával extráztuk, így akár romantikus alkalom vagy flancolós kertiparti desszertjeként is megállja a helyét.
hirdetés
Hozzávalók:
panna cotta:
- 6 dl kókusztej (konzerves, sűrűbb)
- 2 dl mandulatej
- 4 ek nádcukor
- 1 csipet só
- 2 szál menta
- 6 db lapzselatin
- 2 lime-ból nyert limelé
málnaszósz:
- 15 dkg málna
- 2 ek nádcukor
- 2 db lapzselatin
tálalás:
- 10 dkg málna
- 10 dkg áfonya
- 6 ek müzli (granola)
Elkészítés:
- A kókusztejet, a mandulatejet, a nádcukrot és a sót kisebb lábasba tesszük. Melegíteni kezdjük, majd amikor már épp forrna, lekapjuk a tűről.
- Beledobjuk a mentaágakat, majd lefedve hűlni hagyjuk 15 percet. Addig pont van elég időnk, hogy beáztassuk és megpuhítsuk a lapzselatint.
- A negyed óra lejártával eltávolítjuk a mentát, majd a még mindig meleg kókusztejhez adjuk a kifacsart zselatinlapokat és a két lime levét.
- Alaposan elkeverjük, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd poharakba porciózzuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
- A málnát és a cukrot egy kis lábasban épp csak annyira összeforraljuk, hogy a gyümölcs telejsen szétessen.
- A tűzről levéve hozzákeverjük a kinyomkodott lapzselatint, majd a panna cották tetejére kanalazzuk, és visszatesszük pihenni a hűtőbe. (A málnaszószt akár át is szűrhetjük, ha zavarnak a magok, de mi így rusztikusan szeretjük.)
- A panna cottákat tálalás előtt feldíszítjük némi friss gyümölccsel, és megszórjuk 1-1 evőkanál granolával.
Forrás: Nosalty