Májgombócleves egyszerűen
hirdetés
Májgombóccal gazdagítottuk meg ezt az egyszerű, de nagyszerű zöldséglevest. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
hirdetés
Zöldségleves:
- 3 közepes db sárgarépa
- 0.5 közepes db zeller
- 1 közepes db karalábé
- 3 közepes db fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek só
- 1 tk fekete bors
- 3 l víz
Májgombóc:
- 30 dkg csirkemáj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 3 tk majoranna
- 7 ek zsemlemorzsa
- 7 evőkanál búzadara
- 1 teáskanál só
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Egy fazékban feltesszük a zöldségeket hideg vízben főni. Hozzáadjuk a sót, az egész borsot. Miután felforrt, gyöngyözve főzzük két órán át, majd szűrjük le.
- A csirkemájat alaposan tisztítsuk meg, a hártyás részeket vágjuk ki belőle.
- Egy keverőtálba tegyük bele a májat, adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, majd turmixoljuk össze. Öntsük hozzá a búzadarát, a zsemlemorzsát, a majoránnát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan keverjük össze.
- Hűtőben legalább fél órát hagyjuk pihenni, hogy megszívja magát a búzadara.
- Forró vízbe szaggassuk bele két evőkanál segítségével a gombócokat. Főzzük őket legalább öt percig, majd húzzuk félre, és fedő alatt hagyjuk még őket puhulni további öt percig.
- Zöldséglevessel, friss petrezselyemmel tálaljuk!
Forrás: Nosalty