Rántott patisszon remulád mártással
hirdetés
A panírozás általában kissé időigényes, de ennél az alapanyagnál abszolút megéri, mert kicsik-nagyok egyaránt szeretik ezeket a hamis pontypatkókat.
Hozzávalók:
hirdetés
patisszon:
- 2 db patisszon
- 2 csipet só
- 200 g kukoricaliszt
- 4 db tojás
- 20 dkg panko (sima zsemlemorzsa is megfelel)
- 10 dl napraforgó olaj
mártás:
- 330 g tejföl (1 pohár)
- 3 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 6 db csemegeuborka
- 1 közepes db lila hagyma
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- 3 szál kapor (opcionális)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés:
- A patisszont megpucoljuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és kimagozzuk. (Akinek van más, bevált módszere a patisszonpucolásra, nyugodtan készítse úgy!)
- A szeleteket besózzuk, és hagyjuk 20-30 percet állni - ez azért szükséges, hogy a sónak legyen ideje megpuhítani a patisszon húsát. Egy kevés levet is fog engedni, ettől ne ijedjünk meg. Ez idő alatt elkészítjük a remuládot.
- A panírhoz külön tálakban előkészítjük a kukoricalisztet, a felvert tojásokat és a durvára darált panko morzsát. Egyesével bepanírozzuk a patisszon-szeleteket: először a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába forgatjuk őket.
- Bő, előmelegített (forró) olajban aranybarnára sütjük a patisszonszeleteket. Amikor készek, papírtöltőre szedjük, és hagyjuk picit hűlni őket.
- Egy tálban alaposan összekeverjük a mártáshoz szükséges hozzávalókat. A lényeg, hogy minél apróbbra és finomabbra vágjuk a hozzávalókat, így lesz jó, enyhén darabos a mártás állaga.
- Tálalásig hűtőbe tesszük.
Forrás: Nosalty