Chilis Mac and Cheese
hirdetés
Ez a legtutibb komfort kaja, egy edényben készül az egész, és cakkumpakk fél óra alatt megvan. A chilis Mac and Cheese-ről van szó, ami nem más, mint a mexikói chilis bab ötvözve az amerikaiak kedvenc szaftos sajtos tésztájával.
A szósz fűszeres, marhahúsos-paradicsomos, és krémesen lágy a sajttól és a tejszíntől, a tészta és a bab pedig arról gondoskodnak, hogy tartalmas és laktató legyen. Gazdag és karakteres ízek keresztezése egy edényben. Kell ennél több?
hirdetés
Hozzávalók:
- 2 ek vaj (30-40g)
- 500 g darált marhahús
- 2 ek fűszersó (Chilis bab fűszerkeverék)
- 850 g konzerv paradicsom (kb. 2 konzerv)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 400 g szarvacska tészta
- 7 dl víz
- 120 ml habtejszín
- 450 g vörösbab (1 konzerv)
- 350 g cheddar sajt (reszelt)
- petrezselyem ízlés szerint (tálaláshoz)
Elkészítés:
- Olvasszuk meg a vajat egy nagy főzőedényben.
- Adjuk hozzá a darált marhahúst, folyamatosan kevergessük, és fehéredésig pároljuk, kb. 5-6 percig.
- Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és öntsük hozzá a konzerves paradicsomot. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a száraz szarvacskát, a vizet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Lefedve főzzük körülbelül 10-12 percig. Ez idő alatt egyszer kavarjuk át.
- Mikor már szinte kész (azaz megpuhult a tészta), keverjük hozzá a lecsepegtetett babot és a reszelt sajtot. Utólag ízesítsük, ha szükséges.
- Végül letakarva hagyjuk még állni 4-5 percig. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálalhatjuk.
- A maradékot légmentesen lezárva, hűtőszekrényben 4 napig tárolhatjuk.
Forrás: Nosalty