Egy kis nyalánkság: joghurtos barackhab
hirdetés
Kekszmorzsával és barackkal díszíthetjük, de anélkül is nagyon finom, könnyű desszert lehet a család számára.
Hozzávalók:
hirdetés
- 6 db sárgabarack (nagyobb, érett)
- 2 ek cukor
- 2 evőkanál víz
- 7 dkg cukor
- 0.5 db vanília
- 3 db tojássárgája
- 250 ml görög joghurt
- 200 ml habtejszín
- 2 ek vaj
Elkészítés:
- A barackot megmossuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk.
- Egy lábosba tesszük a cukorral és vízzel együtt, majd 10 perc alatt kicsit összefőzzük. Megvárjuk, míg kihűl, és botmixerrel pürésítjük.
- A cukrot és a tojássárgát szép krémesre keverjük kézi habverővel. Kisebb lábosba tesszük, belekaparjuk a vanília magjait, és folyamatosan kevergetve, kis lángon addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik.
- Ha már besűrűsödött, levesszük a tűzről, és eldolgozzuk benne a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk (kb. 5 perc), majd hozzákeverjük a joghurtot. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Hozzákeverjük a barackos krémet.
- A tejszínt felverjük, és óvatosan, hogy össze ne törjük, belekeverjük a joghurtos krémbe. Kisebb tálakba halmozzuk, és fogyasztásig hűtőben tartjuk.
Forrás: Nosalty