Áfonyakrémleves az utolsó meleg nyári napokra
hirdetés
Nagyon kellemes ízű hűsítő finomság, meleg nyári napokra ajánlom, csak úgy nassolgatni!
Hozzávalók:
hirdetés
- 85 dkg áfonya
- 1 l víz
- 5 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 db fahéjrúd
- 5 db szegfűszeg
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- 2 dl habtejszín
- 3 teáskanál vaníliás pudingpor
Elkészítés:
- Hideg vízben feltesszük főzni a fagyasztott áfonyát a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és egy csipet sóval, fél citrom levével ízesítjük, a forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük. A mixelés előtt kiszedjük a fahéjat és a szegfűszeget, ezt érdemes egy fűszertojásban főzni.
- A tűzről levéve egy botmixer segítségével vagy turmixgéppel simára dolgozzuk, ezután egy sűrű szitán átszűrjük, mivel egész apró magok vannak benne. Így teljesen selymes lesz.
- Közben a tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd a leveshez adjuk elkeverjük benne, visszatesszük a tűzre, újra felforraljuk, és egy-két percig főzzük.
- Elzárjuk alatta a hőt, citromlével ízesítjük, végül két karika citromot teszünk bele, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hidegre tesszük, végül jól behűtve tálaljuk.
- Tipp: a fagyasztott áfonyának sokkal sötétebb lesz a színe, ezért nagyon fog, érdemes vigyázni vele.
Forrás: Nosalty