Mákos-diós falatkák
hirdetés
Nagyon gyorsan elkészül! Nagyon finom! És szinte pillanatok alatt el is fogy.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 csomag leveles tészta
- 40 g mák
- 40 g porcukor
- 0.5 ek tejföl
- 40 g dió
- 30 dkg porcukor
- 0.5 ek tejföl
- 1 db tojás (tanyasi vagy bio)
- 1 ek porcukor (a szóráshoz)
- 1 ek vaníliás cukor (a szóráshoz)
Elkészítés:
- A töltelékhez a diót és a mákot megdaráljuk, majd a megadott mennyiségű porcukorral és tejföllel összekeverjük.
- A tésztát, ha kell kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. 5 x 5 cm-es négyzetekre felvágjuk.
- A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kissé felverjük.
- A töltelékekbőlnem egészenmokkáskanálnyi adagokat teszünk a kis tésztakockákra. A tojáshehérjével csak kettő oldalt kenünkmeg,ráhajtjuk a szembenlévő oldalt, jól lenyomkodjuk, és tetszés szerintpl. egyvillával, vagy egy kés hátával lenyomogatjuk.
- Kipapírozott tepsire rakosgatjuk őket.
- A tojássárgát hozzáöntjük a maradék fehérjéhez, jól elkeverjük, és megkenjük vele a tésztákat.
- Forró sütőben aranybarnára sütjük.
- Ha kissé kihűlt, vaníliás porcukorral megszórhatjuk.
Forrás: Nosalty