A legfinomabb cukkinikrémleves
hirdetés
Egy igazi nyári krémleves, ami melegen és jéghidegen is isteni, egy kis bazsalikommal felturbózva. Ez a mi bazsalikomos cukkinikrémlevesünk!
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 közepes db cukkini
- 5 dkg vaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 5 dl zöldség alaplé
- 6 levél bazsalikom
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
- A cukkiniket kétujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat négy felé szeljük.
- A vöröshagymát egy kevés vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a cukkinit is, és néhány percig együtt pároljuk.
- Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Felöntjük a cukkinis alapot a zöldségalaplével, majd kb. 10 percig főzzük.
- Jöhet a bazsalikom, majd a tejszín. Még egyszer felforraljuk, levesszük a tűzről, és botmixerrel leturmixoljuk.
- Tálaláskor néhány csepp tejszínnel, pirított kenyérkockákkal, mozzarellagolyókkal és fekete szezámmaggal díszíthetjük.
Forrás: Nosalty