Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta
hirdetés
Egyszerű, kiadós, gyorsan elkészíthető, és a végtelenségig variálható! Sonkás-hagymás-tojásos rakott tészta!
Hozzávalók:
hirdetés
Tészta
- 3 db főtt tojás
- 350 g tészta (fodros nagykocka)
- 20 dkg sonka
- 2 közepes db újhagyma
- 30 dkg sajt
Öntet
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 200 g tejföl
Elkészítés:
Tészta
- A tojásokat keményre, a tésztát félkeményre főzzük.
- Egy vajjal kikent tepsibe öntjük a tészta harmadát, majd a felkockázott sonka harmadát, az apró karikákra vágott hagyma felét és a felszeletelt tojásokat.
- Meglocsoljuk a mártás felével, majd jöhet még egy réteg.
- A tepsi tetejét a reszelt sajttal és a fennmaradó szósszal zárjuk, majd 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Öntet
- Egy kis lábasban a vajat felolvasztjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. Gyors kavarás mellett aranybarnára pirítjuk, majd fokozatosan belekeverjük a tejet.
- Levesszük a tűzről, fűszerezzük, majd elkeverjük benne a tejfölt.
Forrás: Nosalty