Stefánia szelet - Klasszikusan, ahogy szeretjük
hirdetés
Egyszerű, kiadós és nagyon mutatós, ez a mi Stefánia szeletünk! Imádjuk!
Hozzávalók:
hirdetés
- 6 db főtt tojás
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- 1 dl tej
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 2 dkg vaj (a forma kenéséhez)
- 1 ek zsemlemorzsa (a formához)
- 1 db tojássárgája (tetejére)
Elkészítés:
- 6 darab tojást keményre főzünk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük.
- A zsemléket kockákra vágjuk, tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
- Egy nagyobb tálba tesszük a darált húst, 2 db tojást, a dinsztelt hagymát, a reszelt fokhagymát, a kinyomkodott zsemléket és a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával. Jól összedolgozzuk.
- Az őzgerincformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A húsos keverék felével kibéleljük, majd középre sorba rendezzük a megpucolt főtt tojásokat.
- Jöhet a hús másik fele, egyenletesen betakarva a tojásokat. A tojássárgájával a hús tetejét megkenjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, majd lefedve 180 fokon 60 percig sütjük.
- Az 1 óra leteltével levesszük a fóliát és újabb 30 percig sütjük, míg szépen megbarnul.
- A sütőből kivéve, picit hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk, és szeletelve tálaljuk.
Forrás: Nosalty