A legfinomabb zöldséges lasagne
hirdetés
A darált húst vöröslencsére, a besamelt cottage cheese-zes szószra cseréltük, megszórtuk sok-sok sajttal és bébispenóttal, majd pillanatok alatt el is fogyott az egész tepsi. Ez a mi zöldséges lasagne-nk!
Hozzávalók:
hirdetés
Ragu
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 kis db sárgarépa
- 1 közepes szár halványító zeller
- 50 g vöröslencse
- 1.5 dl száraz vörösbor
- 5 dl passzírozott paradicsom
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
Szósz
- 1 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g spenót
- 400 g cottage cheese
- 50 g parmezán sajt
- 2 db tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
Összeállítás
- 30 dkg lasagne tészta (12 lap)
- 150 g mozzarella
Elkészítés:
Ragu
- Egy nagy méretű serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk a felaprított vöröshagymát, reszelt sárgarépát és angolzellert. Hozzáadjuk a vörös lencsét, majd további 1-2 percig pirítjuk.
- Jöhet a vörösbor bele, néhány perc főzés, majd a passzírozott paradicsom és a fűszerek. Elkeverjük, és alacsony lángon 20-25 percig főzzük. Szükség esetén kevés vízzel felöntjük.
- Jöhet a cottage cheese-zes szósz.
Szósz
- Egy serpenyőben némi olívaolajon megpároljuk a reszelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a bébispenótot, és néhány perc alatt összefonnyasztjuk.
- Egy tálba halmozzuk a cottage cheese-t, a reszelt parmezánt, két tojást, a fokhagymás bébispenótot és a fűszereket, majd jól elkeverjük.
Összeállítás
- A tepsi alját megkenjük egy kevés paradicsomos szósszal, majd befedjük 3 lasagne lappal.
- Erre jön egy merőkanálnyi paradicsomos ragu, majd egy merőkanálnyi cottage cheese-zes szósz, végül egy fél marék reszelt mozzarella.
- Ezt újból 3 lasagne lap követi, majd egy réteg paradicsomos ragu, cottage cheese-zes szósz és egy újabb fél marék mozzarella.
- Ezt a sorrendet kétszer megismételjük, a maradék reszelt mozzarellával zárjuk a sort, majd lefedve, 180 fokon 40 percig sütjük.
- A sütőből kivéve fólia nélkül további 10-15 percig sütjük, utána pihentetjük egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is!
forrás: Nosalty