Hagymás rostélyos rozmaringos pürével
hirdetés
A sváb és osztrák gasztronómia elengedhetetlen darabja, ami a magyar konyhában is nagy népszerűségnek örvend. Igen, ez a hagymás rostélyos, amit most vajas-rozmaringos pürével tálaltunk.
Hozzávalók:
hirdetés
A húshoz
- 30 dkg marha hátszín (2 szelet)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 ek mustár
- 1 dl napraforgó olaj
A hagymához
- 3 db vöröshagyma
- 10 dkg finomliszt
- só ízlés szerint
- 7 dl napraforgó olaj
A püréhez
- 2 szál rozmaring
- 50 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- 7 dkg vaj
- 1 dl tej
Elkészítés:
- A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd vastagon kenjük be mustárral. Egy tányérba helyezve locsoljuk meg az olajjal, és lefedve legalább néhány órát hagyjuk pácolódni.
- Közben elkészíthetjük a ropogós hagymát és a pürét.
- A vajas rozmaringos serpenyőt használva megsütjük a hússzeleteket, oldalanként kb. 3-3 perc alatt, majd tálalhatjuk is.
- A hagymákat megpucoljuk, és vékony, fél centis karikákra vágjuk.
- Egy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd megforgatjuk a keverékben a karikákat. A felesleget lerázzuk.
- Egy lábasban olajat hevítünk, és néhány perc alatt aranybarnára sütjük a lisztes hagymákat.
- A burgonyát héjastul puhára főzzük sós vízben. Közben egy serpenyőben 1 evőkanál vajon megfuttatjuk a rozmaringszálakat, majd felaprítjuk.
- A megfőtt burgonyákat meghámozzuk, majd egy krumplinyomó segítségével áttörjük.
- Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval, majd hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Belekeverjük az 5 dkg puha vajat és a langyos tejet, majd sima, krémes állagúra dolgozzuk.
Forrás: Nosalty