Csirkés-zöldséges krumplileves
hirdetés
Egy krumplileves mindig jól esik, így ebben a zöldséges-csirkés formában is végtelenül élvezni fogjátok.
Hozzávalók:
hirdetés
- 4 ek olívaolaj
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 közepes szár halványító zeller
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek finomliszt
- 2 l csirke alaplé
- 70 dkg burgonya
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 17.5 dkg csemegekukorica (konzeves is lehet)
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
- 2.5 dl tej
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
- Az olívaolajat egy nagyobb fazékba öntjük, felforrósítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a vékony szeletekre vágott zellert, és 3-4 percig kevergetve főzzük.
- Beleszórjuk a kockákra vágott csirkemellet, a finomra zúzott fokhagymát, és addig kevergetjük, amíg a csirkemell kifehéredik. Ekkor megszórjuk a liszttel, átkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Forrás után 10 perccel belekeverjük a zöldbabot, még 10 percig főzzük.
- Beleszórjuk a kukoricát és a zöldborsót, hozzáöntjük a tejet, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, még 5 percig gyöngyöztetjük. Forrón tálaljuk.
Forrás: Nosalty