hirdetés

Partnereink

Egyszerű burgonyafőzelék

hirdetés

Egyszerű burgonyafőzelék

A hidegebb télies napokon, amikor az ember bendője is egy kis melegségre vágyik, tökéletes választás a főzelék: laktató, rostban gazdag, és igazából bármilyen zöldségből készíthetjük.

Hozzávalók:

hirdetés

  • 700 g burgonya
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 7 dl zöldség alaplé
  • 4 db babérlevél
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 10 ek szójatejföl (200 g, másfél pohárka)
  • 2 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:

  1. A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk.
  2. Az olajat egy lábasban felmelegítjük, kicsit megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Erre jön majd a burgonya, amit annyi alaplével öntünk fel, hogy teljesen ellepje (kb. 7-8 dl). Beletesszük 4-5 babérlevelet, és kb. 20-30 percig fedő alatt főzzük, amíg telejen megpuhul.
  3. Mikor a burgonya megfőtt, akkor egy tálban összekeverjük a vegán tejfölt a kukoricaliszttel és 1-2 merőkanál főzővízzel.
  4. Visszaöntjük a burgonyára, elkeverjük, és botmixerrel picit beleturmixolunk, majd alacsony lángon tovább főzzük, hogy besűrűsödjön. Ha nagyon híg maradna, akkor még kell bele kukoricaliszt, amit elég csak egy kevés főzővízzel kikeverni.
  5. Miután elkészült, melegen tálaljuk. Mi zöldségfasírttal tálaltuk.

Forrás: Nosalty

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.20.

Ma Vendel napja van.

Már a neten is nézhetőek az Inforg filmek

Az újkori magyar filmgyártás legtermékenyebb független stúdiója, a 10 évig működő Inforg tekintélyes könyvtárának emlékezetes alkotásai a netre költöz...

  • 2021-10-20 18:19
„Swimathon Pécs 2021” - Hat jó ügy, boldog résztvevők, eredményes záróesemény

A Pécsi Közösségi Alapítvány követes adománygyűjtő rendezvénye immár második alkalommal került megrendezésre városunkban, idén végre a Hullámfürdőben....

  • 2021-10-20 16:48
HuGo-val Amerikában, az „56-os úton"

Több mint fél éve követhetjük nyomon az egyre szaporodó, magyar vonatkozású Amerikában lévő helyeket, történelmi, kulturális, gasztronómiai nyomokat a...

  • 2021-10-20 15:24
Ki lesz az év fiatal vállalkozója?

A FIVOSZ 13. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A fiatal vállalkozók legnagyobb presztízsű magyarországi díjára a 18 és 40 é...

  • 2021-10-20 13:04
Sok pályázati pénz zúdul az agrárszektorra

A 15-20 évvel ezelőtt elkezdődött folyamat, ami eleinte csupán kutatásokban és az egyetemi oktatásban volt téma, mára elkerülhetetlenné vált: muszáj r...

  • 2021-10-20 12:00

hirdetés

Kutyatáp Guinness és magyar rekordot állítottak be

7,8 tonna kutyatáp egy napon belüli adományozásával beírta magát a történelembe a Hungarian Vizsla Inu (HVI) nevű magyar kriptovaluta. A tetemes menny...

  • 2021-10-20 09:41
Igazi őszi különlegességnek számít a rumos-diós gubatorta

A forma eltávolítása után csinos kis tortát tálalhatsz fel. Az asztalról ne hiányozzon az extra porcukros dió és valami folyékonyabb kísérő sem…

  • 2021-10-20 08:00
Michael Caine 88 évesen úgy döntött, visszavonul

A BBC rádióműsorában járt Michael Caine, aki nagy bejelentést tett karrierjével kapcsolatban. Minderről a People számolt be.

  • 2021-10-20 06:17
Csonka András nem akar többé kiszolgáltatott helyzetbe kerülni

Csonka András édesapja nyomdokait követve lett színész, de gyerekkorában felmerült benne, hogy édesanyja szakmáját követi. Az 56 éves színész sok tech...

  • 2021-10-19 22:06
Így lehet kávékapszulából karácsonyfadísz

Kávékapszulából, papírgurigából, műanyaghulladékból vagy akár szép formájú üvegből készült karácsonyfadíszekkel is indulhatnak az óvodák az ország bár...

  • 2021-10-19 20:20

Minden cikk

hirdetés

hirdetés