hirdetés

Partnereink

Krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával

hirdetés

Krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával

Ezzel az egyszerűen elkészíthető egytálétellel garantált a siker, hiszen a krémsajt isteni puhává varázsolja a csirkemellet, míg a spenót és a póréhagyma nagyszerű ízt ad neki.

Hozzávalók:

hirdetés

  • 2 ek vaj
  • 2 db csirkemell filé (kb. 1 kg)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg krémsajt
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dl alaplé
  • 75 g parmezán sajt
  • 150 g spenót

Elkészítés:

  1. A fokhagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és egy kis részét félretesszük. A csirkemellet kisebb darabokra-szeletekre vágjuk.
  2. Egy hőálló serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, és kicsit megpirítjuk. Amikor már teljesen kifehéredett a hús, rádobjuk a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a krémsajtot és a póréhagymát, majd az egészet összekeverjük. Amint teljesen elolvadt a krémsajt, hozzáöntjük az alaplevet, és belereszeljük a parmezán kétharmadát.
  4. Hagyjuk kicsit bugyogni, majd hozzákeverjük a bébispenótot, és addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Alaposan megkeverjük, majd a tűzről lehúzva a tetejét feldíszítjük a félrerakott póréhagyma-karikákkal, és ráreszeljük a maradék parmezánt.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet sütjük, hogy a teteje megpiruljon egy kicsit. Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.

Forrás: Nosalty

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.20.

Ma Vendel napja van.

Már a neten is nézhetőek az Inforg filmek

Az újkori magyar filmgyártás legtermékenyebb független stúdiója, a 10 évig működő Inforg tekintélyes könyvtárának emlékezetes alkotásai a netre költöz...

  • 2021-10-20 18:19
„Swimathon Pécs 2021” - Hat jó ügy, boldog résztvevők, eredményes záróesemény

A Pécsi Közösségi Alapítvány követes adománygyűjtő rendezvénye immár második alkalommal került megrendezésre városunkban, idén végre a Hullámfürdőben....

  • 2021-10-20 16:48
HuGo-val Amerikában, az „56-os úton"

Több mint fél éve követhetjük nyomon az egyre szaporodó, magyar vonatkozású Amerikában lévő helyeket, történelmi, kulturális, gasztronómiai nyomokat a...

  • 2021-10-20 15:24
Ki lesz az év fiatal vállalkozója?

A FIVOSZ 13. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A fiatal vállalkozók legnagyobb presztízsű magyarországi díjára a 18 és 40 é...

  • 2021-10-20 13:04
Sok pályázati pénz zúdul az agrárszektorra

A 15-20 évvel ezelőtt elkezdődött folyamat, ami eleinte csupán kutatásokban és az egyetemi oktatásban volt téma, mára elkerülhetetlenné vált: muszáj r...

  • 2021-10-20 12:00

hirdetés

Kutyatáp Guinness és magyar rekordot állítottak be

7,8 tonna kutyatáp egy napon belüli adományozásával beírta magát a történelembe a Hungarian Vizsla Inu (HVI) nevű magyar kriptovaluta. A tetemes menny...

  • 2021-10-20 09:41
Igazi őszi különlegességnek számít a rumos-diós gubatorta

A forma eltávolítása után csinos kis tortát tálalhatsz fel. Az asztalról ne hiányozzon az extra porcukros dió és valami folyékonyabb kísérő sem…

  • 2021-10-20 08:00
Michael Caine 88 évesen úgy döntött, visszavonul

A BBC rádióműsorában járt Michael Caine, aki nagy bejelentést tett karrierjével kapcsolatban. Minderről a People számolt be.

  • 2021-10-20 06:17
Csonka András nem akar többé kiszolgáltatott helyzetbe kerülni

Csonka András édesapja nyomdokait követve lett színész, de gyerekkorában felmerült benne, hogy édesanyja szakmáját követi. Az 56 éves színész sok tech...

  • 2021-10-19 22:06
Így lehet kávékapszulából karácsonyfadísz

Kávékapszulából, papírgurigából, műanyaghulladékból vagy akár szép formájú üvegből készült karácsonyfadíszekkel is indulhatnak az óvodák az ország bár...

  • 2021-10-19 20:20

Minden cikk

hirdetés

hirdetés