Hentestokány gombából
hirdetés
Kiváló fogás vegánoknak, tej- és tojásérzékenyeknek. A gomba kiváló proteinforrás, így különféle diétákba is be lehet építeni.
Hozzávalók:
hirdetés
- 500 g csiperkegomba (barna)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek finomliszt
- 250 ml zöldség alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 7 db csemegeuborka
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
- A gombát folyóvíz alatt leöblítjük, szárazra töröljük és nagyobb darabokra szeljük. A hagymákat felaprítjuk, a petrezselymet megvágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, és a kisebb kockára felaprított hagymát félig megsütjük benne. Egy idő után hozzáadjuk a fokhagymát és tovább sütjük az alapot.
- Mikor lesült, hozzádobjuk a gombát, és fedő nélkül, kevergetve sütjük tovább. Mikor a gomba lepirult és nincs alatta nedvesség, megszórjuk a liszttel és hozzáadjuk a paradicsompürét. Átkeverjük.
- Felöntjük a zöldség alaplével és felfőzzük vele az egészet. A végén hozzákeverjük a csíkokra felvágott savanyú uborkát. Ezzel már nem főzzük tovább, rászórjuk a vágott petrezselymet. Párolt rizzsel forrón tálaljuk az ételt.
Forrás: Nosalty