Spenótkrémleves
hirdetés
Könnyed és egészséges, kiváló választás azoknak, akik imádják az újdonságokat.
Hozzávalók:
hirdetés
- 450 g spenót
- 350 ml víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db fehérrépa
- 3 db kelbimbó
- 1 tk só
- 0.3 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 0.3 teáskanál bors
- 0.5 ek metélőhagyma
- 0.3 tk rozmaring
- 1 ek finomliszt
- 5 ek tej
- 2 db főtt tojás
Elkészítés:
- Ebben a verzióban fagyasztott verziót használunk a spenótból, abból is a pürésítettet, de friss spenóttal is tökéletesen elkészíthető (ebben az esetben a leveleket kevés vajon, közepes hőfokon megfonnyasztjuk).
- A fagyasztott spenótot egy edényben kiolvasztjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, beleaprítjuk, felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és elkezdjük főzni.
- Nagyjából 25 perc alatt, ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel simára turmixolom.
- Ezután mehet hozzá a tejjel elkevert liszt (egy bögrébe kimérjük a lisztet és a tejet, majd hozzáadunk két merőkanál zöldséglevet a levesből, és simára keverjük.
- Gyorsan összeforraljuk, és készen is vagyunk!
- Főztem hozzá tojást is, ez a mennyiség nagyjából két adag leveshez elegendő, amihez 1-1 db főtt tojást csináltam még.
Forrás: Nosalty