íme valami új: thai csirkegombócleves
hirdetés
Egy kutatás szerint a vízitorma a világ legegészségesebb zöldsége, de a pak choi sem marad távol tőle, az előkelő második helyen áll.
A thai konyha egyik legfontosabb alapanyaga a kókusz és a belőle készült kókusztej. Ez és a csirkehúsleves adja ennek a csirkegombóclevesnek az alapját. A húslevest érdemes házilag elkészíteni, hiszen ez adja a legfinomabb alapot az ételeinknek. A leveshez való fűszereket, alapanyagokat távol-keleti élelmiszerboltokban szerezhetjük be; el lehet hagyni a gyömbért, ha valaki nem kedveli.
hirdetés
Hozzávalók:
Leves
- 800 ml csirke alaplé
- 350 ml kókusztej
- 2 db lime levél (kaffir)
- 3 cm gyömbér
- 1 ek thai halszósz
- 1 ek limelé
- 0.5 tk cukor
- 1 db pak-choi
Gombócok
- 350 g csirke alsócomb (darált)
- 60 g bambuszrügy
- 2 tk gyömbér (frissen reszelt)
- 1 db chili
- 2 ek koriander
- 2 ek thai halszósz
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Tálalás
- 2 db chili (karikákra vágott piros chili)
- 1 csokor koriander
- 2 db lime levél (csíkokra vágott kaffir zöldcitromlevél)
Elkészítés:
- A csirkehúslevest és a kókusztejet összekeverjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldcitromleveleket és a karikákra vágott gyömbért.
- A gyöngyöző leveshez adjuk a gombócokat, és körülbelül 5 percig főzzük őket. A levest közben halszósszal, cukorral és zöld citromlével ízesítjük. A pak choit darabokra vágjuk, majd a levesbe tesszük és még 2-3 percig főzzük a levest.
- A gombócokhoz tálba tesszük a darált csirkehúst. A bambuszrügyet, chilit és a korianderzöldet apróra vágjuk, majd a húshoz adjuk. A gyömbért lereszeljük, majd a halszósszal és a kukoricaliszttel a tálba tesszük.
- Tengeri sóval és frissen őrölt fehér borssal fűszerezzük. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kis gombócokat formálunk. Félretesszük.
- A tálaláskor a levest tányérokba merjük, karikákra vágott chilivel, korianderzölddel és csíkozott zöldcitromlevéllel megszórva tálaljuk.
Forrás: Nosalty