Húsmentes, mégis laktatós: Vegán kelkáposztaleves
hirdetés
Burgonya nélkül üres lenne, ez szolgáltatja a tartalmat, a só, bors, kömény hármas maradjon az alapfűszerezés, ne bontsuk meg az egységüket, mert felesleges.
Tejföl helyett a szuper zöld dobozos vegán krém oldja meg a kellő savanyítást és egyben az eredetihez hasonló színvilágot.
hirdetés
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kis fej kelkáposzta
- 4 db burgonya (nagyobb)
- 1 ízlés szerint só
- 1 ízlés szerint bors
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 1 l zöldség alaplé
- 1 csokor petrezselyem
- 150 ml növényi tejszín (vegán krém)
- 1 ízlés szerint chilipehely (opcionális)
Elkészítés:
- Olívaolajon megpároljuk a kockázott vöröshagymát.
- Rádobjuk a kisebb darabokba vágott káposztát, ezzel is pirítjuk rövid ideig.
- Majd a kockázott burgonya jön, ez követi a fűszerezés: só, bors, őrölt kömény formájában.
- Az egészet felöntjük zöldségalaplével és készre főzzük.
- Közben petrezselyemmel összeturmixoljuk a vegán krémet, ezzel forraljuk át, és adjuk meg a leves szép színét.
- Friss petrezselyem és chilipehelyszórással tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Nosalty