hirdetés

Partnereink

Krémes shakshuka padlizsánnal

hirdetés

Krémes shakshuka padlizsánnal

A lecsó egzotikus, szexi keleti ikertestvére a shakshuka, amit jellemzően valamilyen krémes sajttal, belesütött tojással és rengeteg korianderrel tálalnak.

Mi most egy ellenállhatatlanul krémes, padlizsánnal turbózott változatot készítettünk, sőt, egy kis fahéjat is tettünk bele, hogy még pikánsabb legyen. A lecsószezon kötelező darabja, higgyétek el!

hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • só ízlés szerint
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • koriandermag ízlés szerint
  • római kömény ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 1 db chili
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 8 db paradicsom
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 ek cukor (a paradicsomok édességétől függ, kell-e bele)
  • 3 db tojás (de többet is rakhattok bele)
  • 20 dkg feta sajt
  • 1 csokor koriander

Elkészítés:

  1. A felkockázott padlizsánt egy száraz serpenyőben, némi sóval elősütjük, majd félretesszük - de akár sütőben is elősüthetjük.
  2. Az újra üres serpenyőbe öntjük az olívaolajat, erre mehet rá a finomra aprított vöröshagyma és a reszelt fokhagyma. Üvegesre pároljuk, majd jöhetnek a fűszerek: ne spóroljunk velük, a közel-keleti receptek lényege a rengeteg csodás fűszer!
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit és a sűrített paradicsomot, és az egészet egy picit lepirítjuk. Erre jöhet a feldarabolt szilvaparadicsom és a felcsíkozott kaliforniai paprika (tipp: a paprika felét kockázzuk apróra, így jól belefő a mártásba!). Sózzuk ízlés szerint.
  4. Jöhet bele a paradicsomszósz, illetve ha szükségét érezzük, egy picike cukor. Folyamatos kevergetés mellett nagy lángon főzzük így egy pár percet, hogy a folyadék egy része elpárologjon.
  5. Ekkor tegyük bele az elősütött padlizsánt, majd lefedve főzzük 20-30 percet, amíg kellően megpuhul a paprika. Ha szeretjük kicsit ressebbre hagyni, akkor kevesebb idő is elég neki.
  6. Amikor már késznek ítéljük az állagát, egy kanál segítségével kivájjuk a tojások helyét, majd óvatosan, egyesével belepottyantjuk őket a mélyedésekbe. Lefedjük, és 1-2 perc alatt megfőzzük - ezalatt már akár a lángot is lekapcsolhatjuk alatta, a shakshuka saját hője is elegendő.
  7. Azon melegében fogyasztjuk: a tetejére fetát morzsolunk, és megszórjuk friss korianderrel. Naan kenyérrel tunkolva a legjobb, próbáljátok ki!

Forrás: Nosalty

 

 

 

                                   

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.20.

Ma Vendel napja van.

Már a neten is nézhetőek az Inforg filmek

Az újkori magyar filmgyártás legtermékenyebb független stúdiója, a 10 évig működő Inforg tekintélyes könyvtárának emlékezetes alkotásai a netre költöz...

  • 2021-10-20 18:19
„Swimathon Pécs 2021” - Hat jó ügy, boldog résztvevők, eredményes záróesemény

A Pécsi Közösségi Alapítvány követes adománygyűjtő rendezvénye immár második alkalommal került megrendezésre városunkban, idén végre a Hullámfürdőben....

  • 2021-10-20 16:48
HuGo-val Amerikában, az „56-os úton"

Több mint fél éve követhetjük nyomon az egyre szaporodó, magyar vonatkozású Amerikában lévő helyeket, történelmi, kulturális, gasztronómiai nyomokat a...

  • 2021-10-20 15:24
Ki lesz az év fiatal vállalkozója?

A FIVOSZ 13. alkalommal hirdeti meg az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. A fiatal vállalkozók legnagyobb presztízsű magyarországi díjára a 18 és 40 é...

  • 2021-10-20 13:04
Sok pályázati pénz zúdul az agrárszektorra

A 15-20 évvel ezelőtt elkezdődött folyamat, ami eleinte csupán kutatásokban és az egyetemi oktatásban volt téma, mára elkerülhetetlenné vált: muszáj r...

  • 2021-10-20 12:00

hirdetés

Kutyatáp Guinness és magyar rekordot állítottak be

7,8 tonna kutyatáp egy napon belüli adományozásával beírta magát a történelembe a Hungarian Vizsla Inu (HVI) nevű magyar kriptovaluta. A tetemes menny...

  • 2021-10-20 09:41
Igazi őszi különlegességnek számít a rumos-diós gubatorta

A forma eltávolítása után csinos kis tortát tálalhatsz fel. Az asztalról ne hiányozzon az extra porcukros dió és valami folyékonyabb kísérő sem…

  • 2021-10-20 08:00
Michael Caine 88 évesen úgy döntött, visszavonul

A BBC rádióműsorában járt Michael Caine, aki nagy bejelentést tett karrierjével kapcsolatban. Minderről a People számolt be.

  • 2021-10-20 06:17
Csonka András nem akar többé kiszolgáltatott helyzetbe kerülni

Csonka András édesapja nyomdokait követve lett színész, de gyerekkorában felmerült benne, hogy édesanyja szakmáját követi. Az 56 éves színész sok tech...

  • 2021-10-19 22:06
Így lehet kávékapszulából karácsonyfadísz

Kávékapszulából, papírgurigából, műanyaghulladékból vagy akár szép formájú üvegből készült karácsonyfadíszekkel is indulhatnak az óvodák az ország bár...

  • 2021-10-19 20:20

Minden cikk

hirdetés

hirdetés