hirdetés

Partnereink

Gyors csibebrassói, ha nagyon éhes a család

hirdetés

Gyors csibebrassói, ha nagyon éhes a család

Gyors és finom, mindenki nagy kedvencévé válhat. A hozzávalók 4 adagra szólnak, de bátran lehet duplázni is akár!

Hozzávalók:

hirdetés

  • 800 g csirkemell filé
  • 1 kg burgonya
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 csipet petrezselyem
  • 3 ek sertészsír
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 1 dl alaplé

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, légkeverésen. Amíg a sütő melegszik, a héját rajta hagyva, megmossuk és felkockázzuk a burgonyát, majd sütőtálcára szórjuk. (Én általában még sütőpapírt is teszek alá, hogy ne tapadjon a sütő aljához később.)
  2. Meghámozunk egy egész vöröshagymát, félbevágjuk, majd vékony félkarikákra szeleteljük. A kész szeleteket szétszedjük és rászórjuk a burgonyára.
  3. 5-6 gerezd fokhagymát meghámozunk, késsel megtörünk, majd szintén a burgonyákra dobáljuk. A tepsiben lévő zöldségeket megöntjük egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük, majd a 180 fokra melegített sütőbe helyezzük.
  4. Amíg a "tepsis burgonyánk" sül (25-30 perc), mossuk meg és kockázzuk fel a csirkemelleket, majd egy serpenyőben forrósítsuk fel a sertészsírt, és ha már felforrósodott, tegyük rá a csirkéket.
  5. Amíg a csirkekockák levet engednek, majd pirulnak, mossuk meg és kockázzuk fel a tv-paprikákat is. Ha a húsunk már zsírjára pirult, szórjuk mellé a felkockázott tv-paprikákat, és kezdjük azokat is fonnyasztani-pirítani.
  6. Eközben hámozzuk meg a másik hagymánkat és szeleteljük ugyanolyan félkörökre, mint a legelsőt, és ha a paprikák már megfonnyadtak, és nem látunk vízszerű folyadékot a serpenyőnkben, szórjuk bele a szétszedett hagymákat is, majd jöhet egy jó nagy adag sózás, hogy valóban elinduljanak a levek.
  7. Alaposan mossuk meg és kockázzuk fel a két paradicsomot is. Ha már fonnyadnak a hagymák is, mehetnek a serpenyőbe a paradicsomkockák is. Ez ismét ad majd némi levet a hozzávalók alá, ha azonban nem elegendőt, akkor nyugodtan öntsünk némi vizet vagy alaplevet alájuk.
  8. Ezen a ponton jöhet még egy adag só, majd ízlés szerint bors és majoranna, sőt itt már le is fedhetjük a serpenyőnket.
  9. Majd hámozzunk és késsel roppantsunk meg még 5-6 gerezd fokhagymát, amit viszont csak akkor dobjunk a serpenyőbe, ha abban már nem vizet látunk, hanem inkább egynemű szaftot. Egy kicsit hagyhatjuk, hogy a fokhagymák is piruljanak majd jöhet ismét egy kis folyadék.
  10. Amint az utolsó folyadékunkból is szaft lesz, megszórhatjuk az egészet fűszerpaprikával, majd miközben fedő alatt pároljuk a majdnem kész brassóinkat, elkezdhetjük leellenőrizni a tepsis burgonyánk elkészültségi szintjét is.
  11. Amikor azt látjuk, hogy már mindkét edényünkben szinte készre sültek az ételek, öntsük a brassóit a tepsis burgonyára, keverjük meg kicsit, majd helyezzük vissza a sütőtálcát a sütőbe úgy, hogy közben - ha megtehetjük - állítsuk a sütőnket felső sütésre. Néhány (kb. 10) perc pirítás után garantáltan késznek nyilváníthatjuk a brassóinkat, melyet petrezselyemzölddel megszórva tálalunk.

Forrás: Nosalty

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.27.

Ma Virgil napja van.

3+1 tipp a sikeres és gyors ingatlanértékesítéshez

Lassan két éve lesz, hogy alapjaiban változott meg körülöttünk a világ, s vele együtt az életünk, a mindennapjaink is. Lenyomatokat hagyott a pandémia...

  • 2021-11-27 09:03
Ettél-e már valaha sütőtökös bablevest? Íme a Zuppa Frantoiana receptje

Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj k...

  • 2021-11-27 07:59
A Halaknak megújulásra van szüksége

A párkapcsolatán és az önértékelésén is sokat javíthat egy kis megújulás.

  • 2021-11-27 07:00
Indul a karácsonyi szezon – az ünnepekre készülőket már várja a SPAR

Bőséges kínálattal és számos újdonsággal készül a SPAR az idei karácsonyi szezonra és a szilveszterre. Az áruházlánc széles ünnepi áruválasztékkal, ha...

  • 2021-11-27 05:30
A műanyag hulladék nem szemét!

Ha szétnézünk a háztartásunkban, szinte nem tudunk olyan területre pillantani, ahol a szemünk ne akadna meg műanyag terméken. Az ajtó, az ablak, a ber...

  • 2021-11-26 23:45

hirdetés

Páratlan lehetőség a pályakezdő zenei előadóknak

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez-programot hirdetett, ami a pályakezdő előadók karrierjének elindulását támogatja. A győztes nemcsak egy saját ...

  • 2021-11-26 22:37
Versenyelőny az energiahatékonyság

A fővárosban és környékén, valamint a legnagyobb városainkban akár kétszeres is lehet a korszerű, hűthető-fűthető, szigetelt, nagyobb belmagasságú rak...

  • 2021-11-26 21:13
Így készül a méteres tekercs

A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!

  • 2021-11-26 19:55
Emmy-díjas a Call my agent

Nemzetközi Emmy-díjat kapott vígjáték kategóriában a Tíz százalék című sorozat negyedik évada.

  • 2021-11-26 18:41
Baby boom Izlandon a karantén után

Rekordszámú kisbabára számítanak idén Izlandon a járvány miatt bevezetett lezárások után – az északi szigetország jó úton halad afelé, hogy az eddigi ...

  • 2021-11-26 17:23

Minden cikk

hirdetés

hirdetés