Citromos gyömbéres húsleves
hirdetés
Ez a tökéletes maradékmentő leves. Ha megmaradt a húsleves, és még grillcsirkénk is van, pár friss fűszer, és máris kész az ázsiai leves!
Hozzávalók:
hirdetés
- 1.5 l csirke alaplé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 ek gyömbér (reszelve)
- 4 ek koriander (apróra vágva)
- 1 db chili
- 12 dkg ázsiai tészta
- 2 ek halszósz
- 1 db csirkemell filé (főtt, vagy maradék grillcsirke)
Elkészítés:
- A citrom héját lereszeljük, kis edénybe tesszük, hozzáadjuk a gyömbért és a koriandert, majd félretesszük.
- A levest feltesszük melegedni, belecsavarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a félbevágott chilit és a halszószt.
- Ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és pár perc alatt puhára főzzük. Ha van, akkor a darabolt csirkemellet is a tésztával egy időben adjuk hozzá, a grillcsirkét ráérünk az utolsó percben feldarabolva a leveshez adni, hiszen nem kell megfőznünk, csak átmelegíteni.
- Minden tányér aljára teszünk egy evőkanálnyit a korianderes, gyömbéres, citromhéjas keverékből, majd erre merjük a forró levest. Azonnal tálaljuk.
Forrás: Nosalty