A laktatós menüből nem hiányozhat a gombás-csirkés pappardelle
hirdetés
Egyszerűen elkészíthető, könnyed vacsoraötlet, sok-sok gombával és csirkével.
Hozzávalók:
hirdetés
- 2 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csirkemell filé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 25 dkg gomba
- 1 dl fehérbor
- 250 g tészta
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg sajt
Elkészítés:
- Egy nagy méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd további 1-2 percig pároljuk.
- A csirkemell filét megtisztítjuk, és apró csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, utána mehet ez is a serpenyőbe. Néhány percig pirítjuk, míg picit összeesik a gomba, majd felöntjük 1-1,5 dl száraz fehérborral.
- Amíg a bor elpárolog, forró sós vízben félpuhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük. 1-2 merőkanállal tegyünk félre a főzővízből!
- A leszűrt tésztát hozzáadjuk a gombás keverékhez, majd 1-2 merőkanál főzővízzel felöntjük. Jól elkeverjük, majd leöntjük a tejszínnel és reszelt sajttal.
- Összeforgatjuk, hogy a tészta beszívja a tejszínt és a sajt megolvadjon, majd tálalhatjuk is, kevés zölddel, tarka borssal.
Forrás: Nosalty